Mäntsälästä Kuopioon alle neljän tunnin – juna tuo uuden ulottuvuuden matkustukseen

Syksyn vapaa-ajan matkoja voi jo nyt suunnitella netissä. Mäntsälän junavuorot löytyvät kätevästi VR:n matkahausta osoitteesta www.vr.fi

Pohjoiseen ja itään suuntautuvilla matkoilla mäntsäläläiset joutuvat vaihtamaan junaa joko Lahdessa tai Tikkurilassa. Matkahaku suosittelee useimmiten vaihtoa Lahdessa itään päin mentäessä, mutta muutamille Kuopion tai Joensuun junille hakukone suosittelee vaihtoa Tikkurilassa eli kannattaa matkata ensin väärään suuntaa ja ohittaa Mäntsälä jälleen hetken päästä.

Tampereelle päin matkatessa yleisin vaihtoasema on Tikkurila, mutta jos lähtee arkisin vaikka puolelta päivin Tampereelle, on suosituksena kello 12.18 Lahteen lähtevä juna, josta vaihdetaan Riihimäelle ja sieltä edelleen junalla 49 Tampereelle, jossa ollaan 14.52.

Hakukoneella löytää nopeita yhteyksiä

Hakukoneella löytää nopeimmat yhteydet Mäntsälästä käsin. Esimerkiksi Kuopioon pääsee alle neljän tunnin kun valitsee Mäntsälästä kello 15.18 lähtevän Z-junan Lahteen ja jatkaa Pendolinolla Lahdesta edelleen Kuopioon, jossa ollaan kello 19.13. Matka-aika on tällöin 3 tuntia ja 55 minuuttia. Paluu taittuu vielä nopeammin kun porhalletaan Kuopiosta kello 13.50 lähtevällä Pendolinolla Lahteen ja edelleen taajamajunalla Mäntsälään, jonne saavutaan kello 17.40. Matka-ajaksi jää 3 tuntia 50 minuuttia.

Joensuuhun nopeimmat matka-ajat ovat 4 tuntia 27 minuuttia ja Tampereelle pääsee Mäntsälästä 2 tunnissa 12 minuutissa.

Sibelius nopeampi Pietariin

Pietariin mennään hieman yli 5 tunnin junassa istumisella. Yhteyksiä on päivässä kaksi. Z-juna kello 7.18 Lahteen, jossa noustaan Sibeliukseen kello 8.29 tai 15.18 Mäntsälästä Lahteen ja Lahdesta kello 16.37 lähtevällä Repinillä edelleen Pietariin. Sibelius saapuu Pietariin kello 13.33 ja Repin 21.56. Suomalaisen Sibeliuksen matka-aika on 23 minuuttia Repiniä nopeampi.

VR:n matkahaulla on hauska suunnitella matkoja ja se on monella aikataulufriikille verraton työkalu.

(Tämän jutun aikataulut on tehty 4.9.06 matkahaun perusteella. Tarkista yhteydet aina hakukoneesta päiväkohtaisesti).