Y-Filesin haastattelu 15.5.2003

Mäntsälän Yrityskehitystä kiinnostavat

KASVAVAT YRITYKSET

Mäntsälän Yrityskehityksen viides toimintakuukausi on meneillään. Toimitila-asiat ovat yrityksen arkipäivää, mutta palvelupaketit ovat kehitteillä ja kotisivut toimivat jo hyvin.

- Jos toimintamme kiteyttää lyhyesti niin kasvuhakuiset yritykset ovat työsarkamme, kertoo markkinointipäällikkö Jyrki Teeriaho. Toimitilat ovat sitä jokapäiväistä tekemistämme. Mietimme yhdessä yrittäjän kanssa sopivaa sijoittautumisratkaisua tai miten nykyisiä toimitiloja voisi laajentaa, vai rakennettaisiinko kokonaan uudet. Keskeinen yhteistyökumppanimme on kunnan kaavoituspäällikkö. Joka viikko pidämme kaavoituspäällikkö Merja Vikmanin kanssa työpalaverin, jossa käymme meneillään olevia yritysasioita läpi. Kasvavassa kunnassa rakentamista ja laajentamista riittää, toteaa Teeriaho.

- Yleensä rakentamista suunnitteleva tai vuokratiloja etsivä mäntsäläläisyrittäjä ottaa meihin yhteyttä. Usein yrittäjä on käynyt jo www-sivuilla katsomassa olemassa olevaa tarjontaa joten keskusteluihin päästää jouhevasti ja asiat lähtevät liikkeelle, valaisee Yrityskehityksen toimitusjohtaja Pekka Tikka. Mäntsälästä yrityspaikkakuntana kiinnostuneet muualla toimivat yrittäjät ovat toki myös kohderyhmänä. Keväällä käynnistyi suorakampanja yli 1000 yritykseen. Teemme kampanjan yhteistyössä Laurea ammattikorkeakoulun kanssa ja ns. haaviin jääneet yritykset työstää projektipäällikkömme Tero Toiviainen. Työnjakomme on, että Teeriaho hoitaa paikkakuntamme yritysten laajennushankkeet tai projektit ja Toiviaisen vastuulla on uusyritykset, selventää Tikka.

- Lisäksi meillä on projektilaadintaa ja selvityksiä. Mäntsälän kunnalle toteutimme selvityksen tulevasta asemanseudusta eli mikä on rakennusliikkeiden halu lähteä aseman ja asemanseudun toteutukseen mukaan. Mäntsäläläisyritysten kehittämiseen saimme merkittävän projektirahoituksen TE-Keskukselta ja tämä mäntsäläläisyritysten osaamista ja toimintaedellytyksiä parantavana hanke on nyt haastattelu- ja kyselyvaiheessa. Myös yritysten omia projekteja olemme vieneet eteenpäin. Mutta monesti pienet täsmäpalvelutkin ovat tärkeitä. Siksi rekisterien tulee olla ajan tasalla ja kotisivujen kunnossa. Ilman perustietoja emme me eivätkä asiakkaamme pääse eteenpäin. Rekisterit ovatkin pitkälti sihteerimme Sanna Haakanan vastuulla, kertoo Pekka Tikka.

- Palveluja on myös tuotteistettu. Tarkoituksemme on palvella yrittäjiä mm rahoituksen suunnittelussa, sähköisen liiketoiminnan neuvonnassa, pääomasijoitusneuvonnassa, tuotannon tehostamisessa ja monessa muussa. Alkuneuvonta on maksuton, mutta jos hankkeissa edetään, laaditaan yrittäjälle tarjous Mäntsälän Yrityskehitys Oy:n tuotekohtaisista palveluista. Palvelupakettimme julkistetaan kun se on ensin hallituksessamme hyväksytty, sanoo Tikka.

Tikka ja Teeriaho ovat talven ja kevään aikana vierailleet monissa mäntsäläläisyrityksessä. Monilla on laajennushankkeita ja olemme päässeet viemään niitä eteenpäin. Yllättävän ilahduttavaa on ollut myös kuulla ettei talouden taantuma tunnu liiemmin koskettavan yrittäjiämme. Tilauskannat ovat hyviä ja yrittäjät tuntuvat luottavan kasvavaan Mäntsälään, toteavat Tikka ja Teeriaho.