Siirry sisältöön

Sijoittumispalvelut tukevat yrityksesi siirtymistä

Yrityksen sijainnin järjestämisessä on monta muuttujaa, olipa sitten kyse uudesta tai jo toimivasta yrityksestä. Me Mäntsälän Yrityskehityksessä autamme yritystäsi muutoksessa koko verkostomme voimin!

Asuminen ja yrittäminen yhdistyvät loistavasti Mäntsälässä

Tunnin säteellä Mäntsälästä on 2 miljoonaa asukasta ja yli 800 000 ihmisen työvoima. Lisäksi kaikki merkittävät kuljetusreitit ovat aivan vieressä. Vireä ja vahvasti kehittyvä Mäntsälä tarjoaa vehreän ympäristön keskellä uusmaalaista maisemaa. Noin 21 000 asukkaan kunnasta löytyy paitsi palveluita ja tilaa, myös mahdollisuuksia luonnonläheiseen asumiseen. Mäntsälä on yksi Helsingin kasvavista kehyskunnista, ja kunta on menestynyt hienosti elinvoimasta kertovissa selvityksissä.

Mäntsälän Yrityskehityksen sijoittumispalvelut – vaivattomasti kohti uusia mahdollisuuksia

Etsitkö keskeistä sijaintia yhtiöllesi tai pienemmälle yrityksellesi? Tarvitsetko tilaa data- tai logistiikkakeskukselle? Palvelemme sinua yhdeltä luukulta helposti ja nopeasti. Autamme yritystäsi sijoittumaan Mäntsälään, välitämme kunnan yritys- ja teollisuustontteja sekä kerromme yksityisestä tarjonnasta. Neuvomme myös yrityksen perustamisessa tai sen kehittämisessä. Olemme toteuttaneet isoja sijoittumishankkeita yhdessä sellaisten yritysten kanssa kuin Tokmanni Oy ja Maskun Kalustetalo Oy. Voit ottaa yhteyttä asiantuntijoihimme jo ideointivaiheessa.

Löydä tilat yrityksellesi tontit ja toimitilat -sivultamme.

Nopeat vastaukset, sujuvat lupamenettelyt

Mäntsälään on luotu niin sanottu Mäntsälän malli, jotta sijoittuminen olisi mahdollisimman helppoa ja nopeaa. Sen mukaisesti lupaamme vastata sinulle arkipäivänä 48 tunnin sisällä, on kyseessä sitten energian, veden tai tietoliikenteen ratkaisut tai kunnan asiantuntijoiden palvelut. Yritystonttien hinnat ovat erittäin kilpailukykyiset ja vuokrauskin on mahdollista. Luvat hoidamme ilman turhia viiveitä, yleensä 2–5 viikossa hakemuksen saapumisesta.

Sopimusneuvottelut sujuivat asiakaslähtöisesti ja jouhevasti. -Mika Purhonen, Recticel Insulation Oy

Sijoittumispalvelut: Näin tuemme Mäntsälään sijoittumistasi

Mäntsälän Yrityskehitys tarjoaa kokonaisvaltaista apua Mäntsälään sijoittumisessa.

 1. Autamme sijoittumissuunnittelussa, meillä on kokemusta isoista sijoittumishankkeista.
 2. Nopeutamme verkostoitumista, sillä tunnemme alueen yritykset, yrittäjät ja muut sidosryhmät.
 3. Selvitämme yrityksellesi sopivimmat tontit ja toimitilat.
 4. Neuvomme yrityksen perustamisessa tai sen kehittämisessä.
 5. Avustamme rahoitusvaihtoehtojen selvittämisessä ja laskelmissa.
 6. Kauttamme löydät parhaat kumppanit koulutukseen ja rekrytointiin.

Vierekkäin olevat E75 ja Linnalan yritysalue, myös Kapulin yritysalue näkyy taustalla.

Suunnittelu ja luvitus

Rakennushankkeen onnistuminen vaatii hyvän suunnitelman, ammattimaisen pääsuunnittelijan ja yhteistyötä viranomaisten kanssa. Kun perusta on kunnossa, vie itse lupaprosessi 1–5 viikkoa.

Tässä muutama vinkki sujuvaan rakennuslupaprosessiin. Sujuvuuden takaamiseksi suunnittelussa ja hakuprosessissa kannattaa tukeutua alan ammattilaisiin.

 1. Ennen suunnittelun käynnistämistä kunnasta kannattaa tilata rakennusvalvonnasta tonttia koskeva karttapaketti, joka sisältää kaiken kunnasta saatavan suunnittelua ohjaavan lähtötiedon.
 2. Hankkeelle kannattaa valita pääsuunnittelija, joka maankäyttö- ja rakennuslain mukaan vastaa hankkeen suunnittelun ohjauksesta. Sama ammattilainen voi huolehtia mahdollisesti myös rakennusluvan hakemisesta, toimia vastaavana työnjohtajana ja joskus jopa piirtää vaadittavat lupakuvat.
 3. Pääsuunnittelija voi olla yhteydessä tarvittaviin viranomaisiin kuten ympäristökeskukseen (terveys- ja ympäristöasiat) ja palo- ja pelastuslaitokseen. Viranomaiset kommentoivat suunnitelmia ja antavat lupavaiheessa lausunnot.
 4. Ennen rakennusluvan hakemista kannattaa varmistaa tarkka ohjeistus alueen rakennustarkastajalta, jotta lupakäsittely edistyy sujuvasti ja ikäviltä yllätyksiltä vältytään. Rakennusvalvonnan yhteystiedot löytyvät Mäntsälän kunnan kotisivuilta, kohdasta rakennusvalvonta (linkki aukeaa uuteen ikkunaan).
 5. Rakennuslupaa haetaan sähköisesti valtakunnallisen Lupapisteen kautta. Samalla se toimii yhteisenä alustana sinne kutsuttujen henkilöiden ja viranomaisten välillä. Jos hanke on määräysten mukainen ja ei vaadi esimerkiksi lausuntojen vuoksi muutoksia tai lisäyksiä, on käsittelyaika viikosta viiteen viikkoon.

Ilmakuvassa näkyy useampi valmiiksi tasattu yritystontti Mäntsälän Kapulin yritysalueella sekä vasemmalta oikealle Tokmannin pääkonttori ja logistiikkakeskus, Maskun logistiikkakeskus ja Recticelin tehdas. Takana näkyy datakeskus Global DC ja Tokmannin laajennustyömaa.

Ilmakuva Kapulin yritysalueen itäpäädystä

Energia

Esimerkiksi suurimman yritysalueemme Kapulin sähkönsyöttö on varmistettu valtakunnallisestikin verrattuna poikkeuksellisen hyvin.

Alue saa sähkönsä kolmea itsenäistä 110 kV:n voimalinjaa pitkin kahdesta erillisestä kantaverkon kytkentäpisteestä, mikä tekee sähkönsyötöstä erittäin luotettavaa.

Käytännössä 100 MW:in teho on mahdollista korvata aina vikatilanteissa. Paikallisen monialayhtiö Nivoksen (energia, vesi, netti) sähköverkossa sähkökatkojen energialla painotettu pituus olikin vain 6,5 minuuttia/asiakas (v. 2022), kun valtakunnallinen keskiarvo vuonna 2021 oli noin 48 minuuttia.

Nivos Oy:n 110 kV:n alueelliseen verkkoon ei ole vähimmäiskytkentärajaa, joten alueelliseen verkkoon voidaan kytkeä molemminpuolisella sopimuksella uusi käyttöpaikka alhaisestakin huipputehosta alkaen. Tämä tekee investointien ajoituksesta joustavaa, ja mahdollistaa toimintojen kehittämisen ilman kytkennän asettamia rajoituksia. Käytännössä alueen sähköverkko sallii alueelle uusia sähkönkuluttajia 100 MW:n edestä.

Näet sähkön ja vesiliittymän hinnat valitsemalla alueen tontit yritysalueilla -sivullamme, napsauttamalla haluamaasi tonttia ja laskemalla kustannukset hintalaskurin avulla.

nivoksen kuorma-auto taustalla ja keltaisessa huomiovärisessä työasussa oleva mies kiipeämässä huoltamaan sähköverkkoa sähkötolppaan

Tietoliikenneyhteydet

Kaikilla Mäntsälän teollisuus- ja yritysalueilla on saatavilla huippunopea valokuituyhteys, joka sujuvoittaa digitaalisia rutiineja toimialasta riippumatta. Esimerkiksi pilvipalveluiden käyttö on nopeaa ja luotettavaa olipa kyse yrityksen omista digitaalisista tarpeista tai digitaalisten palveluiden tarjoamisesta. Pystymme tarjoamaan luotettavat yhteydet datakeskuksille.

Paikallinen monialayhtiö Nivos palvelee joustavasti yhden luukun periaatteella verkko-, energia- ja vesiasioissa. Nivos on myös toinen omistajistamme, sillä Mäntsälän Yrityskehitys Oy:n omistavat Mäntsälän kunta (70 %) ja Nivos Energia Oy (30 %), mikä takaa joustavan yhteistyön. Meiltä saat vastauksen mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin parissa päivässä.

Nivoksen valokuituyhteyksien saatavuuskartan löydät Nivoksen sivuilta (linkki aukeaa uuteen ikkunaan).

Nivoksen asiantuntija on pimeässä huoneessa jossa on valokuituliittymien johdotuksia. Laitteistot antavat sinertävää valoa tilaan.

Kuvan lähde: Nivos

Logistiikka

Mäntsälä sijaitsee keskeisellä paikalla Uuttamaata valtaväylien risteyksessä. Moni yritys hoitaa logistiikkaansa Mäntsälästä, mm. Tokmanni Oy:n ja Maskun Kalustetalo Oy:n logistiikkakeskukset ja tekstiilipalveluita tarjoavan Comforta Oy:n palvelukeskus.

Tärkeimmät yritysalueet sijaitsevat Nelostien (E75) ja Kehätie V:den välittömässä läheisyydessä. Väylät vievät 35 minuutissa Lahteen ja 40 minuutissa Helsinkiin sekä Vuosaaren satamaan tai Helsinki-Vantaan lentoasemalle. Hyvinkäälle ajaa 20 minuutissa ja Porvooseen 35 minuutissa. Tonteilta on sujuva pääsy myös Hangon satamaan reilussa kahdessa tunnissa.

Ilmakuva Mäntsälän eteläisten liittymien kohdalta Linnalan yritysalueen suuntaan. Liittymien kohdalle on merkattu Porvooseen vievä tie 55, Hyvinkäälle ja Hankoon vievä tie 25 ja Helsinki-Lahti moottoritie E75 eli nelostie.

Ilmakuva Mäntsälän eteläisestä moottoritieliittymästä. Moottoritien välittömässä läheisyydessä näkyy Portin ja Linnalan yritysalueet.

Datakeskuksille

Loistavan sijainnin lisäksi Mäntsälässä on tarvittava infrastruktuuri ja osaaminen datakeskushankkeen onnistuneeseen läpiviemiseen. Paikkakunnalle on aiemmin sijoittunut Global DC Oy:n datakeskus (2013), jonka kanssa konesalien hukkalämmöstä on tuotettu kaukolämpöä. Vastaavalla ratkaisulla on mahdollista alentaa konesalien investointi- ja energiakustannuksia.

Kapulin yritysalueella on 2–7 hehtaarin tontteja, joissa maa on jo valmiiksi tasoitettu rakentamista varten ja uudelle Kapuli V kaava-alueelle on tulossa lisää tilaa. Kapulin alueella maaperä on kallioista, ja osittain seassa on moreenia.

Energiaan tai tietoliikenneyhteyksiin liittyvissä asioissa auttaa paikallinen monialayhtiö Nivos, joka on rakentanut pumpputeknologiaa ja konesalien hukkalämpöä hyödyntäen sekä jäähdytys- että lämmitysratkaisuja.

Alueellisena siirtoyhtiönä Nivos varmistaa luotettavan sähkönsaannin alueella. Alueen sähköverkko sallii alueelle uusia sähkönkuluttajia 100 megawatin verran. Kapuli saa sähkönsä kolmea itsenäistä 110 kV:n voimalinjaa pitkin kolmesta erillisestä kantaverkon kytkentäpisteestä. Käytännössä 100 megawatin teho on mahdollista korvata aina vikatilanteissa, mikä tekee sähkönsyötöstä erittäin luotettavaa. Sähköliittymän teholle ei ole vähimmäisrajaa, joten voit joustavasti kehittää toimintaasi ja lisätä tehoa tarpeen mukaan.

Kapulin yritysalueella on korkean kapasiteetin luotettavat tietoliikenneyhteydet suomalaisen internet hubin FICIXin kautta. Näin voimme taata nopeat ja turvalliset yhteydet. Seuraavilla valokuituoperaattoreilla on riittävästi verkkokapasiteettia Mäntsälässä, ja he tarvittaessa he voivat lisätä kapasiteettia tilauksesta:

 • Cinia Oy
 • FNE-Finland Oy
 • Elisa Oyj
 • DNA Oyj
 • Telia Finland Oyj

Loistava sijainti, kulkuyhteydet ja valmis infrastruktuuri yhdessä Mäntsälän kunnan ja Mäntsälän Yrityskehityksen palveluiden kanssa luovat hienot edellytykset menestyksekkäälle datakeskushankkeelle!

Datakeskus Global DC näkyy taustalla ja sen edessä on ulkomainostaulu Kapulin yritysalueesta, jossa sanotaan Kapulin yritysalue, yhteyksien ytimessä. Taulu on tummansininen pääväriltään ja siinä on myös Mäntsälän kunnan, Mäntsälän Yrityskehityksen ja Nivoksen logot sekä Yrityskehityksen www-osoite: yrityskehitys.net

Kuvassa datakeskus Global DC Hanko-Hyvinkään tieltä (25) kuvattuna.