Siirry sisältöön

Yleisötapahtumilla vauhtia kaupankäyntiin

Mäntsälän keskustien korjaustyöt valmistuvat heinäkuun lopussa ja parhaillaan alueella tehdään viimeistelyjä katukivetysten osalta. Myös pensasistutukset ovat käynnissä. Korjaustöiden jäljiltä keskustan näyttää varsin viihtyisältä ja nykyaikaiselta.

Keskustan alueella sijaitsevat yritykset ovat ainakin jossain määrin kärsineet remonttitöistä. Asiakaskatoa on ollut töiden aikana havaittavissa. Varsinkin pysäköintipaikkojen löytyminen työmaan keskeltä on ollut hankalaa.

Tapahtumilla sisältöä

Keskustan tapahtumilla halutaan kunnan asukkaille ja vierailijoille tarjota viihtyisiä hetkiä palveluiden äärellä. Uusi uljas keskusta tarjoaa erinomaiset puitteet myös tapahtumille. Niiden säännöllisyys on myös tavoitteena, minkä uskotaan lisäävän myös liikkeiden asiakasmääriä ja liikevaihtoa.

Kesän ja syksyn alun tapahtumien tilaajana on Mäntsälän Yrityskehitys Oy. Yrityskehityksessä toivotaan, että yrittäjät panostavat nyt alueella liikkuvan yleisön houkuttelemiseksi ostoksille liikkeisiin.Markkinointipäällikkö Jyrki Teeriahon mukaan syksyn aikana tullaan selvittämään kuinka paljon tapahtumat tuovat myynninlisäystä. Teeriaho muistuttaa vielä, että tapahtumat sinänsä ovat varmasti hyvä piristys Mäntsälälle, tosin jatkossa tapahtumien järjestäminen on myös alueen yrittäjien aktiivisuudesta kiinni.

Mäntsälän Yrityskehitys Oy:n rooliin toisaalta kuuluu etsiä yrittäjille sellaisia keinoja, joilla liiketoimintaa voidaan edesauttaa ja yleisötapahtumat ovat mielenkiintoinen kokeilu.

Suurimmaksi ongelmaksi saattaa muodostua tapahtumien aikataulut, sillä ainakin osittain tapahtumat ovat sellaisina kellonaikoina, että osa liikkeistä on normaalisti suljettuina. Yrittäjien kanta asiassa on ollut hieman ristiriitaista. - Olemme olleet hieman tukalassa tilanteessa, sillä emme halunneet ruuhkauttaa keskustan aluetta parhaimpina kaupankäyntiaikoina ja toisaalta yleisölle täytyy antaa mahdollisuus asioida esteettä liikkeissä ja hoitaa vaikkapa perheiden normaalit viikonloppu rutiinit rauhassa, pohdiskelee Jyrki Teeriaho.

Tapahtumien järjestelyistä ja sisällöstä vastaa paikallinen ohjelmatoimisto Funny Productions Oy. Tuottaja Mikko Mäki Funny Productionista toteuttaa tapahtumat ”avaimet käteen” idealla.