Maailman pienin hevonen Mäntsälässä

Maalaismarkkinat 6.9.2003 Mäntsälässä

Mäntsälässä on perinteisesti pidetty Maalaismarkkinat Sepänmäen museoalueella syksyisin. Tänä vuonna Sepänmäen museoaluetta kuitenkin peruskorjataan ja maalaismarkkinoiden pitopaikkana on Mäntsälän keskustan Rai-torin alue.

Markkinoilla on myynnissä erilaisia käsitöitä, kuivakukkia, juuriluutia, kotileivonnaisia ja maataloustuotteita. Kaikki myyjät saapuvat Mäntsälän lähiympäristöstä. Rai-torilla yleisöä viihdyttää lisäksi markkinateeman mukaisella musiikilla orkesteri kello 12 – 15 välisenä aikana.

Tekniikasta kiinnostuneille on näytillä kello 11 – 14 välillä vanhoja Massey Ferguson traktoreita, nämä traktorit olivat aktiivisessa käytössä vuosina 1954 – 1966. Maalaismarkkinoilla laitteita esittelevät ajan hengen mukaisesti pukeutuneet ”Fergusonin veljekset” Pukkilasta.

Maailman pienin hevosrotu esillä Mäntsälässä

K – market Ostopörssin edustalle on markkinoiden ajaksi saatu Suomessa varsin harvinainen vieras. Maailman pienintä American Miniature Horse - hevosrotua edustava ”Signe” niminen pikkuhevonen on yleisön ihmeteltävänä kello 10 – 16 Signen säkäkorkeus on huimaavat 82 senttiä.

Suomessa ei tietojemme mukaan ole tämän rodun edustajia kuin kaksi, joista toinen on nyt saatu Mäntsälään vierailulle. Signen omistajat ovat lupautuneet vastaamaan yleisön kysymyksiin paikanpäällä. Signen seuraksi on mahdollisesti tulossa myös muita, mutta täysin normaalikokoisia ja yleisölle tutumpia kotieläimiä.

Poikkeavia liikennejärjestelyitä

Rai-torin pysäköintialue on varattu markkinamyyjille koko päiväksi. Lisäksi minihevosen vierailu saattaa ruuhkauttaa Ostopörssin edustan liikennettä. Vanhat traktori ovat pysäköitynä Rai-torin laidalla, R – kioskin edessä. Yleisöltä pyydetään malttia liikenteessä ja muistutetaan, että markkinavieraat voivat mainiosti pysäköidä autonsa vaikkapa seurojen talon pysäköintialueelle.

Maalaismarkkinat päättävät Mäntsälän Säpinät – nimisen yleisötapahtumien sarjan, joista on vastannut Mäntsälän Yrityskehitys Oy. Käytännön järjestelyt on hoitanut ohjelmatoimisto Funny Productions Oy

Lisätiedot:

Funny Productions Oy / Mikko Mäki

p. 040 550 3373

Mäntsälän Yrityskehitys Oy / Jyrki Teeriaho

p. 050 381 9204

ja Mäntsälän Yrityskehitys OY/toimitusjohtaja Pekka Tikka

050 3819365.