Etelä-Suomen Sanomat 5.9.2003: Mäntsälässä tarvitaan uutta liiketilaa seitsemässä vuodessa 12 000 neliömetriä

ESS/toimittaja Veikko Niemi:


Liikerakentaminen on ennätysmäisen vilkasta Mäntsälässä. K-supermarketin liikekeskus avaa ovensa marraskuussa.

Uuden liiketilan tarve on väestöennusteiden perusteella Mäntsälässä vuoteen 2005 mennessä noin kuusituhatta kerrosneliömetriä ja vuoteen 2010 tuplasti lisää. Laskuissa ovat mukana jo marraskuussa ovensa avaavan Keskon liikekeskuksen noin kolme ja puolituhatta kerrosneliömetriä ja kirkonkylän eteläpuolella aloittava kauppaketju Lidl.

Selvitysten mukaan mäntsäläläiset käyttivät viime vuonna kunnan ulkopuolella ostoksiin noin 21,5 miljoonaa euroa. Ostovoimaa oli Mäntsälässä yhteensä noin 77 miljoonaa euroa ja myynti oman kunnan alueella noin 55,4 miljoonaa euroa. Suurin siirtymä, lähes 70 prosenttia oli vaatetustavaroissa. Päivittäistavarakaupassa siirtymä oli noin 9 prosenttia eli 3,1 miljoonaa euroa.
Mäntsälän väkiluku kasvaa väestöennusteen mukaan nykyisestä noin 17 400 asukkaasta vuoteen 2010 noin 21 000 asukkaaseen. Väkimäärä on tämän vuoden seitsemän ensimmäisen kuukauden aikana kasvanut yli 200 hengellä. Uudenmaan liiton mukaan koko Helsingin seutukunnan voimakkaimmin kasvavia kuntia ovat Mäntsälä ja Kirkkonummi. Molempien kasvuprosentiksi on arvioitu vuoteen 2025 mennessä peräti 56 prosenttia.

K-liikekeskus marraskuussa

Uusi K-supermarketin liikekeskus avaa ovensa marraskuussa Lahdentien ja Sälinkääntien kulmatontilla. Päivittäistavarakaupan lisäksi liikekeskukseen tulevat alkoholiliike, optikko, kukkakauppa, lastenvaateliike, luontaistuotekauppa, parturi-kampaamo ja pikaruokaketjun liike.

Liikekeskuksen kokonaispinta-ala on 3 600 neliömetriä ja myymäläpinta-alaa tulee runsaat 3 000 neliömetriä. Paikoitustilaa tulee lähes 200 autolle. Liikekeskus maksaa kalusteineen 6,2 miljoonaa euroa.