Siirry sisältöön

Helsingintien teollisuusalueesta Mäntsälän portti

Nykyisellä Helsingintien työpaikka-alueella toimivat yrittäjät kannattavat alueen uudeksi nimeksi Mäntsälän porttia.

Nimivaihtoehtoja on tiedusteltu alueella käynnissä olevan ympäristöprojektin yhteydessä. Projektipäällikkö Samuel Kiviranta S & K tonttikehityksestä kertoo Mäntsälän Portti nimen saaneen 10 yrittäjän kannatuksen. Maisala nimi sai viisi kannattajaa ja muutaman maininnan Napakymppi ja Lavan alue. Nimeä Aurora ei kannattanut kukaan. Yrittäjät kannattavat nimen muuttamista. Mäntsälän portti kuvaa hyvin saapumista Mäntsälään, koska alue sijaitsee aivan Mäntsälän eteläisen moottoritierampin tuntumassa. Vaikka portti-sanaa on innokkaasti käytetty ympäri Suomen ei se ole yrittäjien mielestä kärsinyt inflaatiota.

Hunajakukkaa, ruiskukkaa, aurinkukkaa kulmatontille

Mäntsälän kunnan puistojaosto on kyntänyt Mäntsälän portin suuren kulmatontin ja kylvää sille hunajakukkaa, auringonkukkaa, ruiskukkaa ja vehnäsatua. Mäntsäläläiset ja kunnassa vierailevat saavat ihailla ensi kesänä kukkaniittyä. Alueen omistaa Tielaitos ja Mäntsälän kunta.

Mäntsälän Yrityskehityksellä on välityksessä Mäntsälän portin alueelta kaksi huipputonttia; ns. hotellitontti /n. 7800 m2) ja Sahan viereinen tontti (1 ha).