Siirry sisältöön

Valopiha avautui Mäntsälän Levannolla

VALOTAIDE KIRKASTAA KOTIPIIRIN ÖISEN MAISEMAN

Tuhannet välkehtivät heijastimet ja sateenkaaren värejä hehkuvat lamput muodostavat kolme suurta valotaideteosta. Ne valaisevat syksyn ja talven ajan pimeää maisemaa Mäntsälän Levannolla vanhan lahdentien varrella.

Valot syttyvät kun pimeys laskeutuu ja ne palavat kävijöiden ja ohikulkijoiden iloksi koko pimeän kauden ajan. Valotaideteokset muodostavat valaistujen puiden kanssa laajan kokonaisuuden, Valopihan, jonka tarkoituksena on pysäyttää kiireen keskellä nauttimaan kirkkaudesta ja kauniista väreistä ympäröivän pimeyden keskellä. Valotaideteokset ovat nimeltään Kulkijat, Kota-alue ja Ylösnousemus.

Kulkijat –teoksessa on 150 heinäseipääseen ripustettu 3800 heijastinta, jotka pieninkin tuulenhenki saa välkehtimään kohdevalossa. Kota-alueella on viisi kolmimetristä riu'uista rakennettua kotaa, jotka valaistaan sateenkaaren värein. Ne symboloivat maanosia. Ylösnousemuksessa riippuu kuuden metrin korkeudelta 1200 sädehtivää heijastinta. Valopihan voimakasta hehkua pimeydessä on vaikea sanoin kuvailla, se täytyy itse nähdä, sanoo Kotipiirin isäntä Juhani Sihvola.

VALOPIHAN TOTEUTTAA KOTIPIIRI

Yli 10 vuotta sitten Mäntsälän Levannolla saneerattiin vanha navetta maaseudun pienyrittäjien suoramyyntipaikaksi. Vuoden 2002 aikana Kotipiiri Tuottajatorilla ja Wintti-kahvilassa vieraili yli 50 000 kävijää ja bussiryhmiä yli 150. Kotipiirissä on oma leipomo, jossa työskentelee kolme itsenäistä yrittäjää.

Valopihassa mukana:
Mäntsälän Sähkö Oy
Idman Oy
Hella Lighting Oy
Mäntsälän Yrityskehitys Oy

- - - - - - - - -

Lisätietoja:
Juhani Sihvola puh. (03) 765 4314 tai (019) 688 3733 tai 0400 491 000
Kotipiiri, Pohjoinen Pikatie 955, 04940 Levanto
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. www.kotipiiri.fi