Mäntsäläläinen PRP-Plastic Oy toimittaa laitteiston kloraattitehtaalle Brasiliaan

Mäntsäläläinen PRP-Plastic Oy on saanut lähes 1 miljoonan euron arvoisen tilauksen kloraattikennojen toimittamisesta Akzo Nobel konserniin kuuluvalle Eka-Chemicalsille Brasiliaan.

Eka Chemicals on tehnyt sopimuksen klooridioksidin toimittamisesta Aracruz Cellulose S.A ja Stora Enso OYJ rakenteilla olevaan uuteen selluloosa tehtaaseen Veraceliin. Klooridioksidia käytetään paperimassan valkaisuaineena.

PRP-Plastic Oy:n toimitukseen kuuluvat kennot muodostavat kloraattitehtaan varsinaisen tuotannollisen ytimen. Kennoissa suolaliuos hajotetaan elektrolyyttisesti. Reaktiossa vapautuva vety kerätään kaasuna talteen ja aktiivinen kloori reagoi kennon yläosassa natriumkloraatti­liuokseksi. Akzo Nobelin kehittämä valmistusprosessi on erittäin tehokas ja taloudellinen.

Kloraattikennoilta vaaditaan erikoisesti hyvää kemiallista kestävyyttä tässä vaativassa prosessissa, lisäksi hyvää sähköneristyskykyä ja rakenteiden itsestään sammuvuutta (palonkesto-ominaisuutta). PRP-Plastic Oy:n henkilöstö on ollut kehittämässä kloraattikennon rakennetta.

-Toimituksemme Eka-Chemicalsille Brasiliaan on meille merkittävä kauppa. Se vahvistaa asemiamme yhtenä johtavista fluorimuovi- yhdistelmärakenteiden toimittajana, kertoo toimitusjohtaja Kari Pokkinen PRP-Plastic Oy:stä.

PRP-Plastic Oy suunnittelee ja valmistaa erilaisia muovisia prosessilaitteita ja putkistoja sekä fluorimuovilevy pinnoituksia teollisuudelle.

Yhtiöllä on päätuotantolaitokset Mäntsälässä ja lisäksi paikallista teollisuutta palvelevat yksiköt myös Porissa ja Keminmaalla. Konserni työllistää yhteensä 32 henkilöä.

Lisätietoja: toimitusjohtaja Kari Pokkinen, PRP-Plastic Oy, 019-5210600 ja 0500-460457.