Mäntsälässä kulttuuriyrittäjien toimialatapaaminen

KULTTUURIYRITTÄJÄT LUOVAT PAIKKAKUNNASTA HOUKUTTELEVAN

Mäntsälän Yrityskehitys Oy järjestää kulttuuriyrittäjien toimialatapaamisen. Toimialatapaamisessa Culminatum Oy:n projektipäällikkö Irina Blomqvist esittelee Uudellamaalla alkavan LUKAS kulttuuriyritystoiminnan kehittämishankkeen.

Lukas hanke on saamassa Uudenmaanliiton hankerahoituksen ja sen keskeisiä tavoitteita ovat markkinointitaitojen kehittäminen, tuotekehitys, tapahtumatuotannon kehittäminen, liikeidean arviointi ja luovan työn johtaminen.

- Kaupungit ja kunnat kilpailevat vetovoimaisuudellaan asukkaista ja työntekijöistä, joten ei ole samantekevää, millainen kuntien kulttuurinen imago on. Virkeästi toimivat kulttuuriyrittäjät ja kulttuuripalvelujen tuottajat tuovat osansa ihmisten hyvinvointiin, viihtyvyyteen ja alueen houkuttelevuuteen. Näin ollen kulttuuriyrittäjillä on huomattava merkitys oman alueensa vetovoimaisuuden ja kilpailukyvyn lisäämisessä. Siksi kulttuuriyrittäjien hyvinvoinnin pitäisikin olla kiinnostavaa myös kunnallisella tasolla, sanoo Irina Blomqvist.

Kulttuuriyrittäjien toimialakirjo on melkoinen. Mäntsälän Yrityskehitys on lähettänyt kutsuja 11.2.2004 pidettävään tilaisuuteen ATK-yrittäjille, kädentaitajille, matkailuyrittäjille, elämysteollisuudelle, mainostoimistoille, valokuvaajille, kirjapainoille ja lehtitaloille.

Kulttuurialan toimialatapaaminen on maksuton ja se järjestetään Mäntsälän Yrityskehityksen toimitiloissa keskiviikkona 11. helmikuuta kello 13-14.20. Ennakkoilmoittautumisia ottaa vastaan Sanna Haakana, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., tai p. 019-6890369.

OHJELMA

13.00 Avaus ja kahvitarjoilu

13.15 Mäntsälän Yrityskehitys Oy toiminnan esittely -
auttavatko projektit yrittäjiä?
toimitusjohtaja Pekka Tikka, Mäntsälän Yrityskehitys Oy

13.30 Uudenmaan kulttuuriyritystoiminnan kehittämishanke LUKAS
projektipäällikkö Irina Blomqvist, Digitaalisen median, sisältötuotannon ja oppimispalvelujen osaamiskeskus, Culminatum Oy

• Kulttuuriyrittäjien toiminnan tunnetuksi tekeminen ja positiivisen asenteen luominen kulttuuriyrittäjyyttä kohtaan ovat oleellisia elementtejä menestyksellisten tulosten saavuttamiseksi LUKAS-hankkeen aikana.

• Kulttuurialalla toimivilla yrittäjillä keskeinen osaamistarve liittyy liiketoiminnallisen, teknisen sekä luovan osaamisen yhdistämiseen - ovatko markkinointi, verkostoituminen, kansainvälistyminen ja hyvä liiketoimintasuunnitelma avain menestykseen?

14.00 Keskustelua

14.20 Tilaisuus päättyy