Mäntsälä punaista piharakentamiseen

PIHAKIVIEN MYYNTINÄYTTELY AVATAAN SÄÄKSJÄRVELLÄ

Kivenmyynti Ollila avaa pihakivien myyntinäyttelyn kevään aikana. Palin Granitin louhimoalueella oleva kenttä täyttyy kesään mennessä erilaista piharakentamiseen sopivista kivistä. Lajiteltu kiviaines on sijoitettu nähtäville turvallisesti tasamaalle.

Kivimyynnin näyttelyyn on helppo löytää. Paikka sijaitsee Palin Granitin kivilouhimon tienhaarassa. Virallinen osoite on Porvoontie 1155, eli matkaa Mäntsälän kirkonkylältä tietä numero 55 pitkin kertyy noin 12 km ja Porvoosta 24 km. Näyttelyalueelle ohjaa infokyltti.

Esko Ollilan kivet ovat Mäntsälän punaista, joka tunnetaan myös Auroragraniitin nimellä.
- Mäntsälän punainen on nimenä täsmällisempi ja se on kiven virallinen nimi. Ja jos haluaa varmasti Mäntsälästä louhitun kiven, kannattaa kivikauppiaalle puhua juuri tästä kivestä. Aurora nimellä tulee kiviä muualtakin. Myytävät kivet ovat peräisin Palin Granit louhimosta ja ne ovat muusta tuotannosta sivuun jäävää tarvekiveä, joka sopii hyvin piharakentamiseen, kertoo Esko Ollila.

Kivenmyynti Ollilan kivet sopivat omakotipihoihin ja mökeille. Niitä on toimitettu pihakiviksi, porraskiviksi, postilaatikkokiviksi ja numerokiviksi. Onpa Ollila toimittanut kauniin punaisen kiven myös rantakiveksi veteen. Tasaisella kivipinnalla veden ääressä on mukava lepäillä. Pengerryskiviksi ja tiepilarikiviksi kiviä myös kysellään. Kivien kokoluokka on ”jättiläisistä” pienempiin, aina taskussa kannettaviin onnenkiviin asti. Kivien käyttö viherrakentamisessa on lisännyt kysyntää.

Keväällä avattava myyntinäyttely helpottaa asiakkaan valintaa. Näyttelyalueella Porvoontien kupeessa voi tutustua kivimalleihin. Parhaat kivet ja kivien värivaihtoehdot selkiytyvät Ollilan opastuksessa.

Kivi kuljetetaan perille

Kivien kuljetuksesta huolehtii mäntsäläläinen Kuljetusliike Teuvo Saarinen. Tarvittaessa he myös asentavat kiven paikoilleen. Järeä nosturi asettaa kiven vaikka keskelle omakotitalon pihaa. Nosturin ulottuvuus on yli kymmenen metriä.

Myyntinäyttelyyn voi tutustua omin päinkin. Jos Ollila ei ole paikalla, voi hänelle soittaa kännykkään. Ollilan kotitilalta on matkaa myyntinäyttelyyn vain muutama minuutti. Toki esittelyn voi tilata myös etukäteen numerosta 0400-852309. Tämä on varminta varsinkin viikonloppuisin.

Lisätietoja: Esko Ollila, p. 0400-852309.