MÄNTSÄLÄ PÄRJÄSI YRITYSILMAPIIRITUTKIMUKSESSA

Suomen Yrittäjät ry. tutki kuntien elinkeinopolitiikkaa

MÄNTSÄLÄ PÄRJÄSI HYVIN UUDELLAMAALLA

Mäntsälä sijoittui kolmanneksi kuntien elinkeinopolitiikan onnistuneisuuden vertailussa Uudellamaalla. Mäntsälän edelle menivät niukasti Järvenpää ja Pukkila. Mäntsälän pisteluku oli 54. Järvenpää ja Pukkila ylsivät pisteluvulle 55. Mäntsälän perässä tulee Kerava 53 pisteellä. Matalimmat pisteet Uudellamaalla olivat Hangossa (32) ja Porvoossa (33). Uudeltamaalta oli mukana kaikkiaan 23 kuntaa.

Suomen Yrittäjien kyselyn mukaan yrittäjät pitävät kotikuntiensa elinkeinopolitiikkaa keskimäärin vain tyydyttävänä. Mäntsälässä päästiin selvästi keskiarvon paremmalle puolelle. Mäntsälässä oltiin tyytyväisiä yrittäjien ja kunnan väliseen yhteistyöhön ja ajantasaiseen elinkeinopoliittiseen ohjelmaan. Yli valtakunnallisen keskiarvon päästiin myös kohdissa ”kunnan elinkeinopolitiikka tukee yrittäjien toiminnan kehittämistä”, ”kunta ja yrittäjät asettavat elinkeinopolitiikan tavoitteet yhdessä”. Mäntsälän yrittäjät arvostivat myös kunnan järjestelmällistä elinkeinopolitiikan tulosten seurantaa ja yrittäjät katsovat myös virkamiesjohdon edistävän toiminnallaan ja päätöksillään yrittäjien toiminnan kehittämistä. Mäntsälän elinkeinopolitiikka on ammattimaisesti hoidettu ja resurssit on kohdistettu oikeisiin tekemisiin. Paikalliset yrittäjät arvostavat myös Mäntsälän kunnan tuottamia palveluita ja paikallisia hyviä tietoliikenneyhteyksiä.

Alle maan keskiarvon Mäntsälässä jäätiin päätöksenteon nopeudessa ja ripeydessä. Pientä sapiskaa annettiin lautakuntien, kunnanvaltuuston- ja hallituksen päätöksenteosta. Yrittäjät katsovat, että kunnallinen päätöksenteko voisi edistää yrittäjien toiminnan kehittämistä nykyistä enemmänkin. Samoin kaavoituksessa ei aina oteta riittävästi huomioon yrittäjien tarpeita. Yrittäjien tontti- ja tilatarpeissa sekä kunnallistekniikassa oltiin myös hiukan alle maan keskiarvon. Kunnallisveroprosentti voisi myös yrittäjien mielestä olla pienempi.

Mäntsälä on ykkönen yleisessä elinkeinoasioiden hoidossa

Mäntsälän Yrityskehityksen toimitusjohtaja Pekka Tikka korostaa, että tutkimusta on syytä tarkastella osioittain. – Tutkimus valottaa yritystemme näkemyksiä tietoliikenteen hoidosta aina kunnan eri toimielinten yrittäjäystävällisyyteen saakka, toteaa Tikka. - Erityisen tyytyväinen olen yleisestä elinkeinoasioiden hoidosta, josta Mäntsälä saa Uudenmaan alueen parhaat pistemäärät. Tästä parhaat kiitokset henkilökunnallamme ja myös kunnan väelle. Toimiva ja sujuva käytännön yhteistyö kunnan kanssa on meidän toiminnan kannalta elinehto, sanoo Pekka Tikka.

- Parannettavaa toki Mäntsälässä on. Käymme tutkimuksen läpi tarkemmin henkilökunnan kanssa ja se on ollut esillä myös Yrityskehityksen hallituksessa kuluvalla viikolla. Mäntsälän Yrittäjien oma käynnissä oleva paikallinen tutkimus, joka on suunnattu valtuutetuille ja Mäntsälän Yrittäjät ry.:n noin 200:lle jäsenyritykselle peilataan aikanaan myös nyt julkistettuun tutkimukseen, painottaa Tikka.

Lisätietoja:
www.yrittajat.fi ja http://www.uudenmaanyrittajat.fi/view/categories2.asp?document_id=62