Amerikkalaiset pyöräilevät ja kävelevät Mäntsälässä

Amerikkalaiset risteilyturistit pyöräilevät ja kävelevät Mäntsälän maisemissa ensi kertaa tänä kesänä. Mäntsälän matkailu on tehnyt merkittävän harppauksen eteenpäin saadessaan kansainvälisiä risteilymatkustajia vieraakseen.

Risteilijät saapuvat aamuisin Helsingin satamiin, josta bussit vievät matkailijoita tutustumaan Helsingin ja Porvoon kohteisiin. Tämän kesän uutuus turistien maapalveluista vastaavalla matkatoimisto Long Special Servicellä on Mäntsälä. Mäntsälää tarjotaan liikunnallisille turisteille.

Pyöräilijät ja kävelijät tutustuvat ensiksi koillisväylän löytäjän Adolf Erik Nordenskiöldin lapsuudenkotiin Alikartanoon, josta pyöräillään noin 10 kilometriä Hirvihaaraan. Hirvihaaran kartanossa nautitaan iltapäiväkahvit ja kartanossa voi halutessa käydä myös suihkussa tai pulahtaa uimaan Mustijokeen.

Kävelyn vallinneet amerikkalaiset suuntaavat Alikartanosta Horsmankallioille, joilta avautuu viljava uusmaalainen maalaismaisema. Myös kävelijät nauttivat lopuksi iltapäiväkahvit Hirvihaaran kartanossa.

- Palaute Mäntsälään toteutusta neljästä retkestä on ollut hyvä. Jopa säät ovat suosineet retkiä. Yhtään negatiivista palautetta emme ole saaneet, kertoo kohdepäällikkö Kimmo Nikkinen Long Special Service Ltd Oy:stä.

Mäntsälän pyöräily- ja kävelyretkistä vastaa Vega Adventuren Antti Tähkäpää. Taustaorganisaationa on Mäntsälän matkailuyrittäjien yrittäjäyhdistys Mäntsälä-Pornainen kulttuurimatkailu ry.. Kesä 2004 on mäntsäläläisille alan matkailuyrittäjille etsikkoaikaa. Nyt on takanapäin neljän matkan kokemukset ja loppukesästä tuntumaa amerikkalaisten retkeilytoiveisiin karttuu lisää. Jos matkailutuotteet toimivat, ensi kesänä on tulossa paikkakunnalle useimpia ryhmiä.