Meno Mäntsälään

Meno Mäntsälään on Seinäjoen kaupunginteatterin näytelmä, joka saa maailman ensi-iltansa Seinäjoella 23.2.2005. Se on historiallinen näytelmä, joka keskittyy Mäntsälän kapinaan liittyviin dramaattisiin tapahtumiin Seinäjoella maaliskuussa 1932. Nuo tapahtumat estivät tuhansien miesten lähdön Seinäjoelta Mäntsälään kokoontuneiden kapinallisten avuksi.

Tapahtumat vaikuttivat tuntuvasti siihen, että Suomi, toisin kuin monet muut Euroopan maat, säilytti parlamentaarisen järjestelmänsä kommunismin ja fasismin välisessä maailmanlaajuisessa voimainmittelössä. Erisuuntaisten näkemysten yhteentörmäys Seinäjoella oli raju. Näytelmän keskeisiä henkilöitä ovat päätoimittaja ja kirjailija Artturi Leinonen, maanviljelijä Vihtori Kosola, maanviljelijä Vihtori Herttua, opettaja Kustaa Latvala, eversti Matti Laurila ja tasavallan presidentti P.E. Svinhufvud.


Rooleissa: Pekka Räty, Laura Jurkka, Annaleena Lahtela, Teemu Palosaari, Heikki Vainionpää, Matti Suokonautio, Timo Kankainen, Johannes Lahtela, Miro Honkanen, Joose Mikkonen, Jari Jaakonaho, Natalil Lintala, Esa Perttu, Vilho Keisala.

Lisätietoja: Seinäjoen kaupunginteatteri, 06-4162608 ja teatterinjohtaja, näytelmän ohjaaja Petri Lairikko, 040-778430.