Junankäyttötutkimus jaetaan koteihin tällä viikolla

Kaikki taloudet Mäntsälässä saavat junankäyttötutkimuksen postilaatikkoihinsa viimeistään torstai aamuna. Tutkimuksen virallinen nimi on ”Uusi junayhteys työ- ja vapaa-ajan matkoilla – kulkuvälinevalinnat”. Tutkimuksella selvitetään työ- ja vapaa-ajanmatkustusta ja liityntäliikennetarpeita.

Tutkimuksen toteuttavat Mäntsälän kunta, Pukkilan kunta, VR Henkilöliikenne ja YTV. Kunnat ovat anoneet tutkimukselle avusta Etelä-Suomen Lääninhallitukselta. Tutkimukseen toivotaan vastaavaan ensisijaisesti ne henkilöt perheestä, jotka käyvät Mäntsälän ja Pukkilan ulkopuolella töissä. Lomakkeita voi palauttaa korkeintaan kaksi taloutta kohden. - Tutkimuksen luotettavuuden takia ei ylimääräisiä lomakkeita voida valitettavasti jakaa, kertoo markkinointipäällikkö Jyrki Teeriaho Mäntsälän Yrityskehityksestä. Vastausaikaa on 21. maaliskuuta saakka ja kyselyn voi palauttaa kuntaan postitse samassa kuoressa kuin kyselylomake saapuikin. Vastaukset voi halutessaan jättää myös Palvelupiste Vinkkiin tai kunnan postilaatikkoon.

Tulevat junankäyttäjät voivat vaikuttaa

Mäntsälän kunnan ulkopuolella työssä käyvät voivat merkitä lomakkeisiin heidän kannaltaan parhaat junan lähtöajat Mäntsälästä tai Haarajoelta sekä kotiinpaluussa toivottavat liikennöintiajat. Myös junaan liittyviä oheispalveluita voi toivoa. Näitä voivat olla esimerkiksi kieltenopiskelu junassa, tietoliikenneyhteyksien käyttö ja lehtien lukumahdollisuus. Mäntsälän kunnalle on erittäin tärkeä tieto millaisia liityntäliikennetarpeita mäntsäläläiset tulevalle asemalle toivovat.

Mikäli kukaan perheestä ei käy Mäntsälän tai Pukkilan kunnan ulkopuolella töissä, voi vastaaja täyttää vapaa-ajanmatkustus kysymykset. Vastaajien kesken arvotaan viisi VR Osakeyhtiön matkalahjakorttia, joiden arvo on 150 euroa per lahjakortti.

Junankäyttötutkimuksen toteutuksesta vastaa Mäntsälän Yrityskehitys Oy.