Neljännes Mäntsälän kotitalouksista vastasi junakyselyyn

Junan käyttöön tulevilla työ- ja vapaa-ajan matkoilla tutkimukseen tuli yhteensä 3469 vastausta 2198 kotitaloudesta. Jokaiseen talouteen jaettiin 2 vastauslomaketta. Tutkimuksen vastausprosentiksi muodostui Mäntsälän osalta 24,7 prosenttia ja Pukkilan luku oli 19,2. Luvut on laskettu kotitalouksien määrästä.

Mäntsälästä vastauksia kertyi 3213, joista työmatkaajien osuus oli 48% ja tulevien vapaa-ajan matkustajien osuus 52%. Pukkilalaiset lähettivät yhteensä 192 vastausta. Pukkilasta tulevaa oikorataa aikoo käyttää työmatkustukseen 110 ihmistä ja vapaa-ajan reissaajia on 82. Junankäytön yleisyyttä laskettaessa edellä mainitut luvut suhteutetaan kuntien väkimäärään. Lopullinen analyysi saadaan valmiiksi toukokuun alussa. Analysoinnin hoitavat VTT:n Rakennus ja yhdyskuntatekniikan osasto ja Mäntsälän Yrityskehitys Oy. Tietokantoihin tutkimustuloksia on syötetty BT-Data Oy:ssä ja Mäntsälän kunnassa.

Osallistujien kesken arvottiin myös viisi VR Osakeyhtiön lahjakorttia, joiden arvo on noin 150 euroa per kortti. Voittajat ovat Riku Perttilä Torpinkylästä (Pukkila), Toni Karlsson Sääksjärveltä (Mäntsälä)ja Anne Leino, Tarja Ahde sekä Maarit Laukkanen Mäntsälän kirkonkylältä.

Kuvateksti:

Arvonta suoritettiin uuden Kerava-Mäntsälä-Lahti oikoradan lähtöpaikkakunnalla Keravalla. Onnettarena toimi Mäntsälässä asuva VR:n myyntivirkailija Pirjo Böök ja voittajat kirjasi Mäntsälän Yrityskehitys Oy:n markkinointipäällikkö Jyrki Teeriaho.