Siirry sisältöön

PAMAUS - MÄNTSÄLÄ ON YLI 18000 ASUKKAAN KUNTA

Mäntsälän 18.000 asukkaan raja pamahti rikki maaliskuun lopussa. Uusin väestötilasto kertoo mäntsäläläisiä olevan nyt 18002.

Mäntsälä on vahva muuttovoittokunta, jossa myös syntyvyys on suurta. Kasvuluvut koostuvat nettomuuttoluvusta ja monista uusista mäntsäläläisistä vauvoista.

Paikkakunnalla kasvu näkyy runsaana rakentamisena ja päivittäistavarakaupan ja erikoistavarakaupan lisääntymisenä. Mäntsälän Yrityskehitys myi myös muita Keski-Uudenmaan kuntia runsaammin yritystontteja (11 kpl 2004).

Mäntsälä elää suurta kasvun kautta

Mäntsälä elää tällä hetkellä ennen näkemättömän kasvun vaihetta. Mäntsälässä on kahden viimeisen vuoden aikana kasvanut erityisesti päivittäistavarakauppa. Erikoistavarakauppa on päivittäistavarakaupan kasvun saatossa myös lisääntynyt. Enää mäntsäläläisten ei tarvitse lähteä vaate- ja kenkäostoksille muualle.

Ensimmäinen juna liikennöi Mäntsälään 3.9.2006. Tuo päivä koittaa pian ja Mäntsälä kaavoittaa uusia asuin- ja yritysalueita. - Harva kunta Suomessa elää näin suurta kasvun kautta kuin Mäntsälä. Oikoradan rakentaminen on aivan ainutlaatuista, hehkuttaa Mäntsälän Yrityskehityksen toimitusjohtaja Pekka Tikka.

Lisätietoja: http://www.vaestorekisterikeskus.fi/vrk/home.nsf/pages/75E10C93136AD64DC2256CE100335FAA?Opendocument (viralliset maaliskuun luvut saapuvat kuntaan 21.4.05, nyt kerrotut luvut ennakkolukuja).