Mäntsälään tulossa vilkas kulttuuri- ja matkailukesä

Mäntsälän vilkas matkailukesä on aloitettu jo huhtikuussa, kun ensimmäiset kartanokierrosbussit kiersivät kartanoitamme. Kierroksia on järjestetty vuodesta 1998. Räätälöityjä kartanokierroksia on varattu jo syyskuulle asti. Vilkkainta on touko-kesäkuussa ja elokuussa, jolloin kymmenet ryhmät tutustuvat kohteisiin, joita kartanoiden lisäksi on Sepänmäki, Kotipiiri, Sälinkään mylly, Käsite, kirkko ja hautausmaa, Kirvun museo sekä tilauksesta myös kotieläinpihat, kesäteatterit ja Ruususen hunajatila. Mäntsälään odotetaan myös amerikkalaisia risteilyasiakkaita, joille on suunniteltu kävely- ja pyöräilykierroksia Nordenskiöld-hengessä. Risteilyasiakkaat on Mäntsälän uusi aluevaltaus. Ensimmäiset ryhmät kävivät Mäntsälässä kesällä 2004 ja nyt odotetaan lähes kolmenkymmenen ryhmän käyntiä.

Taidetapahtumia:

• Mäntsälän Taideyhdistyksen järjestämät näyttelyt Apposella:

- 4.-28.8. Mäntsälän Taideyhdistys järjestää ”Elonkorjuu”-näyttelyn Apposella.
Avoinna ti-su klo 15-18. Avajaiset 3.8. klo 18-20.

Teatterikesä on vilkas, sillä peräti viidellä teatterilla on esityksiä touko-elokuussa.

• Nukketeatteri Sininen Mylly Ohkolassa: 12.5. Ensi-ilta H.C. Andersenin juhlavuoden näytelmänä Peukalo-Liisa Nukketeatteri Sinisessä Myllyssä Ohkolassa Kesämaan Riemuliiterissä klo 18.00. Lastennäytelmässä on kauneutta, rakkautta, seikkailuja ja onnellinen loppu. Kesto n. 30 min. Liput 5 ja 7 EUR. Tiedustelut ja varaukset p. 019-688 9211, 040-717 9938. Osoite Ohkolantie 490, 13 km Mäntsälästä ja Järvenpäästä. Viehättävä vanha ympäristö. Ajo-ohje www-sivulla (www.mantsala.fi/tapahtumat/nukketeatteri.htm). Muut näytökset:touko-kesäkuussa. H.C. Andersenin Suomen kunniasuurlähettiläs rouva Eeva Ahtisaari saapuu Peukalo-Liisan esitykseen sunnuntaina 5.6. ja kertoo H.C. Andersenista.

• 16.7.Ensi-ilta. Ohkolan Teatteri esittää Heinähattu, Vilttitossu ja Rubensin veljekset Öljymäen kesäteatterissa klo 18.00. Ohjaus Markku Hyvönen. Käsikirjoitus Sinikka Nopola ja Tiina Nopola. Liput 12 EUR/6 EUR. ryhmäalennus 10 %. Tiedustelut ja lippuvaraukset p. 050 435 6330 tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. www.ohkolannuorisoseura.net Muut näytökset heinä-elokuussa.

• Elokuussa Jokelanseudun Latoteatteri esittää Kirsti Mannisen kirjoittaman näytelmän Mäntsälän Kapinasta.

Matkailukohteista ensimmäisenä aukeaa
• Sepänmäki, käsityömuseoalue Hirvihaarassa, jossa parikymmentä käsityöläisten asuin- ja aittarakennusta, tuulimylly. Koskelan kahvitupa. Avoinna 24.5.-14.8. klo 12-18, ma suljettu. Työnäytöksiä sunnuntaisin kahden viikon välein.

• Alikartano 1.6.-31.8. klo 11-17. juhannusaattona sulj. Museokahvila Hedda Noora noudattaa museon aukioloaikaa.

• Mäntsälän kirkko tiekirkkona 10.6.-20.8. su-pe klo 10-18, la varattu kirkollisille toimituksille.
• Kirvu-museo avoinna tilauksesta ryhmille.