Nuori Yrittäjä palkinto Jarno Juuriselle ja Marko Paappaselle

Nuori Yrittäjä 2005 palkinto Metaplus Oy:n vetäjille
- yritys on erikoistunut metallikappaleiden pulverimaalaukseen

Suomen Yrittäjien ja Yksityisyrittäjäin Säätiön Nuori Yrittäjä 2005 –kilpailussa palkitut yrittäjät Jarno Juurinen ja Marko Paappanen perustivat Metaplus Oy:n vuonna 2001. Yritys on erikoistunut metallikappaleiden pulverimaalaukseen. Se toimii Keravan Ahjossa. Käsimaalaamo on Tuusulassa. Jarno Juurinen asuu Mäntsälässä ja pitää Mäntsälää varteen otettavana paikkakuntana yritykselleen.

Nuoret yrittäjät pokkasivat palkintosumman yhteensä 10.000 euroa lauantaina 21.5. Lahdessa järjestetyssä palkintojenjakotilaisuudessa. Heidän lisäkseen Nuori Yrittäjä 2005 –palkinnon sai kolme muuta nuorta yrittäjää, kukin palkittiin 10.000 eurolla. Rahapalkinto jaettiin Yksityisyrittäjäin Säätiön varoista.

Yrityksellä hyvät tulevaisuuden näkymät

Pulverimaalaus on menetelmänä nopea ja laadukas. Lopputuloksena on paksu ja iskunkestävä maalikerros ilman valumia. Maalaustekniikka mahdollistaa myös tarkat rajaukset ja monivärimaalaukset, Juurinen ja Paappanen kertovat.

Keravan tuotantolaitoksen maalauslinjan pituus on 135 metriä ja nopeus jopa 5 metriä minuutissa. Maalauslinjalla tehdään pienemmät kappaleet. Suuremmat, jopa yli 4 metrin pituiset kappaleet maalataan erillisessä manuaalipisteessä. Käsimaalaamossa maalataan yleensä pienemmät sarjat. Kalustoa ja maalaustekniikkaa voidaan muokata asiakkaan tarpeita vastaavaksi ja sarjakoko voi olla noin 10 kappaleesta aina suuriin 10 000 kappaleen sarjoihin.

Yritys on neljän toimintavuotensa aikana vakiinnuttanut asemansa alalla ja kasvanut kannattavasti. Nuorten yrittäjien mukaan yrityksen tulevaisuuden näkymät ovat hyvät. Yrityksen viime tilikauden liikevaihto oli 280.000 euroa. Liikevaihdon kasvuksi arvioidaan tänä vuonna 30 prosenttia, joten liikevaihto noussee noin 400 000 euroon. Suunnitelmissa on lähivuosina oman hallin rakentaminen, mikä mahdollistaa antaa myös kasvumahdollisuuksia pitkällä tähtäimellä.

Toimitusjohtaja Jarno Juurisella ja tuotannonjohtaja Marko Paappasella on kummallakin metallipuolen ammatillinen koulutus. Omistajiensa lisäksi Metaplus Oy työllistää kaksi työntekijää. Yritys on Mäntsälän Yrittäjät ry.:n jäsen.