Mäntsälän Hiking & Biking tuo amerikkalaiset risteilyasiakkaat Mäntsälään

Mäntsälä on vakiinnuttamassa asemaansa kansainvälisten risteilymatkustajien vierailukohteena.
Tänä kesänä Kulttuuri- ja elämysteollisuusprojektissa kehitetty Hiking & Biking tuote on jo kolmella amerikkalaisvarustamolla myynnissä. Lähtöjä on myynnissä 22 ja otaksuttu toteutuma on noin 15-20 pyöräily- ja kävelypakettia, kertoo projektipäällikkö Antti Tähkäpää. - Viimevuonna tarjottuja lähtöjä oli 15, joista 9 toteutui. Saimme silloin ”pään auki” eli aivan uuden aluevaltauksen Mäntsälän matkailulle. Mäntsälän retkipaketit ovat varustamoilla myynnissä ennakkoon netissä, mutta yleisimmin risteilyvieras tekee päätöksensä retkikohteesta vasta päivää ennen laivan saapumista Helsinkiin. Tämä vaatii meiltä nopeuden lisäksi hyvää ennakkosuunnittelua ja varautumista sekä ennen kaikkea päteviä oppaita, selventää Tähkäpää.
Viime vuonna saatu palaute oli hyvää eli lähdemme varmoin mielin kesäkauteen.

Sepänmäelle viisi ryhmää

Mäntsälän kunnan omistamalla Sepänmäen museolla vieraili viime kesänä ensimmäinen amerikkalaisryhmä. Nyt risteilyvieraita on tulossa viiden ryhmän verran. Sepänmäellä on varauduttu ryhmiin palkkaamalla aktiivisia ja kielitaitoisia oppaita, jotka osaavat kertoa entisajan perinteistä, työtavoista ja ennen kaikkea elämästä Mäntsälässä, kertoo museoamanuenssi Sirkku Mäkelä. – Museomme peruskorjaus on saatu onnellisesti päätökseen eli olemme tältäkin osin valmiina vastaanottamaan vieraat. Pääohjelma vieraille Sepänmäellä on käsityönäytöksemme ja vieraat näkevät myös tanhuesityksen. Koskelan kahvitupa on myös avoinna, kertoo Mäkelä.

Melontasafarit tuo saksalaisia kesällä 2006

Risteilyasiakkaille suunnattujen matkailutuotteiden markkinointi on pitkäjännitteistä puuhaa. Nyt toteutuvien ryhmien myynti, markkinointi ja tuotetestaus on aloitettu jo vuonna 2003. Uutena tuotteena risteilybusinekseen Mäntsälästä tarjotaan melontasafaria, joka toteutetaan Mustijoella. Ensimmäinen saksalaisvarustamo on jo tuotteen ohjelmistoonsa kelpuuttanut.

Mäntsälä-Pornainen Kulttuurimatkailu ry.:n ”Kulttuuri ja elämysteollisuus –projekti” päättyy kesäkuun lopussa. Projektin saavutuksista hyvät asiat jäävät elämään. Ne, joilla on voimaa menestyä kansainvälisessä kilpailussa, toteaa ohjausryhmässä Mäntsälän kunnan edustajana toiminut Jyrki Teeriaho. Risteilyvieraiden Mäntsälän palveluista vastaa Vega Safaris Oy.

Lisätietoja: projektipäällikkö Antti Tähkäpää, Vega Safaris/Mäntsälä-Pornainen Kulttuurimatkailu ry. p. 045-6381333

museoamanuenssi Sirkku Mäkelä, Mäntsälän kunta, p. 019-6890214, 040-3145214

markkinointipäällikkö Jyrki Teeriaho, Mäntsälän Yrityskehitys Oy, p. 050-3819204.