Mäntsälän Yrityskehitys kesäniityillä

Mäntsälän Yrityskehitys kirmaa kesäniityille 4.7.2005. Ensimmäisenä lomalta palaa Sanna Haakana (p. 050 3839595), jonka tavoittaa työn äärestä 25.7.2005 jolloin Jaakko heittää kylmät kivet järveen. Tikan Pekka, Mäkelän Teuvo ja Teeriahon Jyrki avaavat tietokoneensa ja kännykkänsä heti elokuun alusta eli 1.8.2005.

Kiireellisissä asioissa heinäkuussa voi soittaa myös Mäntsälän Yrityskehityksen päivystysnumeroon 050 3819213.

Toivomme kaikille asiakkaillemme ja ystävillemme rentouttavaa lomaa. Kun kiire hellittää, voitte kokeilla seuraavia täällä MYKissä hyväksi havaittuja ruokaohjeita:

ALKUUN JYRKIN BASILIKATOMAATIT

Osta kotimaisia kauniita tomaatteja ja leikkaa niiden lakki auki. Koverra tomaattia hieman vaikka teelusikalla. Täytä tomaatit vihreällä pestokastikkeella. Voit laimentaa pestoa hieman vedellä. Aseta tomaattilakit tomaattien päälle ja laita kuumaan uuniin hetkeksi (5-10 min).

Anna ennen tarjoilua tomaattien vetäytyä hetki jottet polta suuta. Tämä on helppo ja nopea alkuruoka vaikkapa kesämökillä.

PÄÄRUUAKSI PEKAN LIHAPATAA

Pohjalle perunalohkoja, päälle sianlihaa paloiteltuna, sitten sipulia pieniksi paloiteltuna (silppua), pippuria ja suolaa. Tämän jälkeen samassa järjestyksessä toinen kerros. Päälle silavaa (kaupasta saa ehkä porsaan uunipaistia, jossa leveä silavakerros). Hätärinä voi käyttää kastikelihaa. Vettä niin että kallistaessa näkee. Kansi päälle ja uuniin 1,5 - 2 tunniksi aluksi 200°C, loppuvaiheessa haudutusta 100°C.

JÄLKIRUUAKSI SANNAN MÖKKITORTTU

Kesällä ei kannata tuhlata aikaa keittiössä vaikka sataisikin. Tähän torttuun tarvitaan valmis torttupohja, joka kostutetaan mehulla ja täytetään vatkatulla vaniljakastikkeella (tai kermalla) ja viipaloiduilla mansikoilla. Lisäksi koristella voi vaikka strösselillä lasten mieleiseksi.
Pohja saa hieman kostua ennen tarjoilua ja torttu maistuu raikkaalle vielä seuraavanakin päivänä.

Maistuvaa lomaa

toivovat mykkiläiset