Työhyvinvoinnin puute on liiketoimintariski!

Yrittäjän ja työntekijöiden hyvinvoinnilla on suora yhteys yrityksen menestymiseen. Yrittäjä on työsidonnainen ja työ on keskeinen osa elämää. Yrittäjä on motivoitunut työhönsä, mutta ei useinkaan ajattele omaa terveyttään osana yrittämistoimintaansa. Yrittäjän jaksamista vähentää suuri työmäärä, tiukka aikataulu ja kiire sekä joskus myös taloudelliset paineet. Henkilöriski on yrityksen suurin riski. Yksinyrittävällä hyvinvoinnin merkitys on lähes 50 prosenttia yritystoiminnan onnistumisesta.

Hyvinvoiva ja innostunut työntekijä pystyy antamaan hyvän työpanoksen ja viihtyy pitempään työelämässä. Terveys ja toimintakyky ovat työhyvinvoinnin avainasioita. Työn vaativuuden ja työntekijän suorituskyvyn tulee olla tasapainossa.

Johtaminen on keskeisin työhyvinvoinnin tekijä, sillä se vaikuttaa kaikkiin osa-alueisiin. Rakentava palaute, oikeudenmukaisuus ja mahdollisuus vaikuttaa luovat työhyvinvoinnin perustaa. Yhteinen vastuu työilmapiiristä, osaaminen ja sen jakaminen auttavat saamaan palkitsevia tuloksia.

Työhyvinvointi on ihmisten ja työyhteisön jatkuvaa kehittämistä sellaiseksi, että jokaisella on mahdollisuus olla mukana onnistumassa ja kokea työniloa. Työhyvinvointi on siten keskeinen kilpailutekijä. Se tulee rinnastaa yrityksen muihin menestystekijöihin.

Mäntsäläisten pienyritysten kehittämisprojektin tuloksista ja ajankohtaisesta tilanteesta pidetään avoin tilaisuus ke 21.9.05 klo. 18.30 Kunnantalolla.

Mäntsälässä on meneillään Pienyritysten kehittämishanke, jossa on mukana noin 30 pk-yritystä (alle 50 työntekijää). Hankkeen päätavoitteena on erilaisten, yrityksen kanssa yhdessä toteutettujen kehittämistoimien myötä vaikuttaa lisäävästi yrittäjien ja henkilöstön hyvinvointiin.

Hanketta hallinnoi ja koordinoi Mäntsälän Yrityskehitys Oy ja sitä vetää projektipäällikkö Monica Sulopuisto. Kolmivuotinen hanke päättyy syksyllä 2007.

Yhteystiedot:
Monica Sulopuisto
Puh. 050 4068262
sähköposti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.