Uudenmaan yrityksille pääomarahasto

Uudellemaalle on saatu PK-yritysten tueksi alueellinen pääomarahasto. Rahasto on tehnyt jo ensimmäiset sijoituksensa kahteen uusmaalaiseen yritykseen. Yrityksen sukupolvenvaihdos ja ison konsernin rönsyn myyminen toimivalle johdolle ovat ensimmäiset rahaston toimenpiteet. Rahasto keskittyy yritysjärjestelyihin liittyviin asioihin. Rahastoa hallinnoi Sentica Partners Oy.

Uudenmaan Pääomarahaston aloituspääoma on poikkeuksellinen: 60 prosenttia pääomasta on yksityistä rahaa ja 40 prosenttia tulee Veraventuren kautta valtiolta. Kuntien rahaa pääomarahastossa ei toistaiseksi ole. Sitä tultaneen rahastoon kuitenkin hakemaan, jotta rahasto voi tukea alueellisia elinkeinostrategioita. Uudenmaan Pääomarahasto Oy maksaa myös omistajilleen selvästi korkeampaa tuottoa osinkojen muodossa, kuin mitä riskittömistä sijoituksista olisi saatavissa.

Rahaston sijoitusstrategia on harjoittaa pääomasijoitusneuvontaa tekemällä oman ja vieraan pääomanehtoisia sijoituksia Uudenmaan ja Itä-Uudenmaan maakuntien alueella sijaitseviin pieniin ja keskisuuriin yrityksiin niiden perustamiseksi, kasvattamiseksi, kehittämiseksi tai Uudellemaalle sijoittumiseksi. Sijoituskohteet ovat ensisijassa yritysjärjestelyitä ja sukupolvenvaihdoksia. Sijoituskoko vaihtelee 200000 euron ja 500000 euron välillä. Sijoitusrahasto etsii ennen kaikkea kohteita, joihin tarvitaan ”osaavaa” rahaa.

Muualla Suomessa alueellisia rahastoja on toiminut jo parikymmentä vuotta, mutta Uusimaa tuli mukaan vasta nyt. Rahaston perustamiseen ovat vaikuttaneet Uudenmaanliitto, Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus (jonka toiminnassa Mäntsälän Yrityskehitys mukana), Finnvera, Lohjan Yrityspalvelukeskus ja Uudenmaan TE-keskus. Rahaston toimitusjohtaja toimii Mikko Kuparinen.

Yhteydet rahastoon: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., p 0400 606055 ja Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., p. 040 5562387.