NEXT Hotels & Restaurants Oy kokoaa yhteen seitsemän liike-ja kokousmatkustajan suosikkia

Seitsemän suosittua ja moneen kertaan palvelustaan palkittua kokouspaikkaa: Linnea Riihimäellä, Salpaus Lahdessa, Rivoli Järvenpäässä, Hirvihaaran kartano Mäntsälässä, Bodomin kartano Espoossa, Patruunantalo Pyhtäällä sekä Porvoon Paahtimoravintola yhdistyvät nyt saman sateenvarjon alle NEXT Hotels & Restaurants Oy:ksi. NEXT-ketjutunnus tulee terävöittämään
yrityksen brändiä ja helpottamaan asiakkaiden valintaa, kun hyväksi havaitun, virkistävästi erilaisen palvelun tunnistaa jo yksiköiden nimistä eri puolilla Etelä-Suomea.

NEXT on vaihtoehto ketjukonsepteille Suomen hotelli- ja ravintolamarkkinoilla Suomen hotelli- ja ravintolamarkkinoilla on kauan toiminut kolme suurta ja tiukasti ketjuohjattua yritystä, joiden palveluideologia ei juuri poikkea toisistaan: tuttua ja turvallista mahdollisimman tehokkaasti ja mahdollisimman monille.

Strategia sai alkunsa 40 vuotta sitten kansainvälisistä amerikkalaisista hotelliketjuista, kun turvallisuushakuisille amerikkalaisille oli tarjottava kotimaastaan tuttuja brändejä maailmalla. Nyt kun ketjut ovat Suomessakin jo kauan sitten tyydyttäneet ihmisten turvallisuuden tarpeen ja yksilöllisyys on kasvava ilmiö myös matkailubusineksessa, ovat matkailijat vaihtelun tarpeessaan hakeutumassa persoonallisten konseptien asiakkaiksi.

- Ilmiö näkyy yksiköissämme myös täällä Suomessa. Juuri persoonallinen, virkistävän poikkeava palveluilmeemme ja ”kyllä järjestyy” -asenteemme ovat olleet lukuisten tunnustusten ja palvelupalkintojemme taustalla, kertoo uuden NEXT Hotels & Restaurants Oy:n kehitysjohtaja Harri Ojanperä.

- Olemme pyrkineet kasvattamaan businessiamme markkinoiden tarpeiden suunnassa ja hankkineet hotellien rinnalle kolme kartanoa, joiden suosio vaihtoehtoisina kokousten, valmennusten ja juhlien pitopaikkoina on ylittänyt omatkin odotuksemme, jatkaa Ojanperä.

NEXT luo uuden hotellikategorian Helsinkiin Virkistävä poikkeus -palvelulupauksensa lippulaivaksi NEXT Hotels Finland Oy saneeraa entistä hotelli Klaus Kurkea, joka avautuu marraskuussa lifestyle-hotelli Klaus K:na.

- Lifestylehotellissa yksilö kohtaa yksilön. Molempia on vain yksi ja molemmat rakastavat identiteettiään ja ovat innostuneita erilaisuudesta, määrittelee kehitysjohtaja Ojanperä uuden konseptin.

- Tällaista hotellia on mahdotonta luokitella yksiulotteisesti yhdestä viiteen tähteen. Tavoitteena on tehdä Klaus K:sta mielenkiintoisten ihmisten kohtauspaikka numero yksi Helsingissä. Tämä pätee niin Klaus K:n neljässä ravintolassa vieraileviin helsinkiläisiin kuin hotellissa asuviin ulkomaalaisiin kävijöihinkin.

NEXT-toiminnan kulmakivet NEXT Hotels & Restaurants Oy:n voimahahmoilla, Antti-Jussi Suonenlahdella, Harri Ojanperällä ja Markku Savijärvellä, on vertaansa vailla oleva kokemus hotelli- ja ravintola-alalla. Kolmikko on 16 yrittäjävuotensa aikana selvinnyt alaa koetelleesta lamasta sekä sen jälkeisestä markkinan uusjaosta ja vain kasvattanut bisnestään. Menestyksen takana on yrityksen ”kyllä järjestyy” -arvo, joka on ohjannut sen palvelutoimintaa perustamisesta lähtien. Uudella nimellään yhtiö haluaa niin sisään kuin ulospäinkin viestiä jatkuvan kehityksen tärkeyttä.

- Tärkein syy NEXT -nimen valinnalle oli se, että se on futuurissa, kertoo toimitusjohtaja Antti-Jussi Suonenlahti. - Katseen on pysyttävä ylhäällä horisontissa, muuten arki eksyttää, jatkaa yhtiöiden hallituksen puheenjohtaja Markku Savijärvi.

NEXTin strategia on peräisin judosta, missä vastustajan voima muutetaan omaksi eduksi. Mitä enemmän ketjukonsepteja pieneen Suomeen mahdutetaan, sitä suuremmaksi kasvaa myös yksityisten, virkistävien palvelukonseptien vetovoima.

- On vain pidettävä huolta omasta innovatiivisuudestaan ja paalutettava isoista poikkeava positio markkinoilla, kehitysjohtaja Ojanperä kiteyttää strategian.

NEXT liikeyrityksenä NEXT Hotels:n vuoden 2005 liikevaihtoarvio on 11 miljoonaa euroa. Ensi vuonna uuden Klaus K:n kera liikevaihto nousee yli 20 miljoonaan euroon.