MÄNTSÄLÄLÄISTEN TYÖMATKALIPPU JUNAAN VALMIS

Mäntsälän työmatkalippu junaan -sopimus hyväksyttiin Mäntsälän kunnanhallituksen kokouksessa 5.12.2005. Mäntsäläläiset työmatkaajat voivat ostaa junamatkan lisäksi pääkaupunkiseudun liityntäliikennettä samaan hintaan kuin helsinkiläiset, vantaalaiset tai espoolaiset. Mäntsälän kunta ei tue itse junamatkaa, mutta antaa tukea liityntäliikenteeseen. Vuositasolla kustannusvaikutukseksi arvioidaan noin 40000 euroa.

Työmatkoihin tarkoitettu junalippu on liikenteen alkaessa VR Osakeyhtiön pahvikortti, johon merkitään matkustajan tarvitsema liityntämerkintä, esimerkiksi HKL-Helsinki.

Lippuja voi ostaa seuraaville runkomatkoille:

Mäntsälä - Helsinki – liityntämerkintämahdollisuus Helsinki tai YTV

Mäntsälä - Tikkurila – liityntäliikenne Vantaa

Mäntsälä - Kerava

Mäntsälä - Haarajoki.

Sopimukseen voidaan liittää myöhemmin Mäntsälän oma liityntäliikenne ja Keravan liityntäliikenne. Mäntsälän liityntäliikenne on vielä tarjouskierroksella ja Keravan liityntäliikenne voidaan ottaa sopimukseen myöhemmin (kun Kerava liittynyt YTV alueeseen).

Mäntsälän junalippua työmatkalaisille voi ostaa liikenteen alkaessa (3.9.2006) VR:n lipunmyyntiasemilta ja VR Osakeyhtiön ”Suora 360” –lippujärjestelmän kautta.

Vuoden 2006 junamatkojen hinnat ovat vielä vahvistamatta, mutta tämän päivän hintojen mukaan matka Mäntsälä-Helsinki maksaisi 143 euroa ja jos työmatkaaja liittää siihen HKL -liitynnän on lipun hinta yhteensä 185,20 € (YTV merkinnällä 222,30 €).

Lopullinen lippusopimus allekirjoitetaan kun sopimuksen kaikki osapuolet ovat sen hyväksyneet – todennäköisesti vuodenvaihteessa. Mäntsälän kunnan lisäksi muina sopimusosapuolina ovat VR Osakeyhtiö ja YTV.

Mäntsälän kunnan keväällä 2005 toteuttaman junan käyttäjätutkimuksen mukaan Mäntsälän rautatieasemalta nousee junaan syksyllä 2006 noin 800 – 1500 matkustajaa päivässä. Junan käyttöön vaikuttaa eniten riittävä vuorotarjonta ja nopea matka-aika. HKL liityntäliikennettä toivoi 484 mäntsäläläistä ja Vantaan seutulippua 149 ihmistä. YTV-merkinnän haluaa 62 henkilöä.

Mäntsälä junalippusopimusta Mäntsälän kunnassa ovat valmistelleet toimistosihteeri Marja-Terttu Koivisto ja markkinointipäällikkö Jyrki Teeriaho Mäntsälän Yrityskehitys Oy:stä.

Lisätietoja: Jyrki Teeriaho, 050-3819204 tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.