Oikorata on myös vapaa-ajan matkustusta

VR:N UUDELLA KAKSIKERROS MAKUUVAUNULLA VAIKKA LAPPIIN

Jyrki Teeriaho

Mäntsälässä on valmistaudutte kovasti junaliikenteeseen ja työmatkalippusopimukset ovat jo valmiina. Junalla on mäntsäläläisten elämään myös myönteisiä vapaa-ajan vaikutuksia. Nyt voimme nousta Mäntsälästä Lahden junaan ja vaihtaa siellä Joensuun tai Kuopion kaukoliikenne juniin. Toki voimme matkata myös Pietariin tai Moskovaan. Oikoradan myötä matka-ajat itään lyhentyvät ja Lahti-Luumäki radan perusparannuksen valmistuttua matkanteko sen kun nopeutuu.

Tammikuun puolessa välissä kävin junalippuneuvotteluissa Helsingissä ja sain tutustua raiteella 12 seisoneeseen tuliterään uuteen makuuvaunuun. Uusia makuuvaunuja on helmikuun alusta liikenteessä kaksi, mutta syyskuussa jo 20. Uusi vaunu on sijoitettu liikenteen alkaessa pikajunaan P61, joka lähtee Helsingistä kello 19.20 ja saapuu Rovaniemelle kello 7.51. Takaisin päin kannattaa nukkua uudessa vaunussa junassa numero P 68, joka jättää Rovaniemen kello 21.10 ja saapuu Helsinkiin 8.40. Oikoradan valmistuttua mäntsäläläisten kannattaa nousta vaunuun vaikkapa Tikkurilasta. Myös yöjunayhteys Lahden, Kuopion ja Oulun kautta Lappiin voisi olla Mäntsälässä asuville kätevä (P81/P84). Toivottavasti VR asettaisi uusia vaunuja tälle reitille, jonka makuuvaunut jäävät nykyisellään Ouluun. Esittelyvaunun konduktöörit ainakin kertoivat olevansa valmiita pysäyttämään yöjunan Mäntsälässä, mutta varmaan sitä joudumme vielä tovin odottamaan.

Uuden hytit ovat kahdelle hengelle

Uudessa Talgon Otamäen tehtaiden valmistamassa kaksikerroksisessa makuuvaunussa on 19 hyttiä, joista yläkerrassa kahdeksan. Yläkerran hytit olivat mukavimpia, koska niissä on oma vessa ja suihku. Myös lemmikkieläinhytti ja allergiahytti vaikuttivat toimivilta ja ne on sijoitettuna omaan rauhaansa eli kerrosten puoliväliin. Lemmikkieläinhytissä on oma ilmastointi, joka on erillään muun vaunun ilmastoinnista. Alakerrassa on yksi invahytti, jonne pääsee leveän oven ansiosta helposti ja vessa on invahyttiä vastapäätä käytävän toisella puolella. Uuden makuuvaunun alakerrassa yöpyjät käyttävät kahta yhteistä vessaa, joista toinen on tilava invavessa ja toinen melko pieni, aikalailla lentokonevessaa muistuttava ratkaisu. Myös alakertalaiset voivat käydä suihkussa, jonne pääsee avainkortilla. Kaikki uudet hytit on suunniteltu kahden hengen osastoiksi, mutta konduktööri voi avata muutamia alakerran hyttejä neljän hengen osastoiksi. Tämä voi olla mukava ratkaisu lapsiperheille.

Lapsille voi saada myös turvaverkon sänkyyn. Mutta verkko on mahdollista asentaa vain alapetille. Omia lapsiani en ole koskaan saanut yöjunassa alasängylle vaan koko makuuvaunumatkan viehätys on aina perustunut ylävuoteissa matkustamiseen. Tästä saa VR uskoakseni palautetta lapsiperheiltä.

Uudet vaunut ovat kokonaan savuttomia ja savunilmaisimet käräyttävät tupakoitsijat eli tupakointia ei kannata kokeilla: konduktööri tulee paikalle nopeasti. VR laajentaa internetin kautta varattavien lippujen ostomahdollisuutta myös makuuvaunupaikkoihin ja lippuja voi lunastaa toukokuun puolessa välissä R-kioskeista, mikä on mäntsäläläisille junamatkaajille hyvä parannus.

Uusi vaunu numeroina:

Valmistaja: Talgo

Pituus 26,4 m

Korkeus 5,22 m

Leveys 3,2 m

Taara paino 59000 kg

Nopeus max. 160 km/h

Vuoteita 38

Vaunun hinta 2,9 miljoonaa euroa

uusia vaunuja liikenteeseen vuonna 2006 kaksikymmentä.

Helmikuussa liikennöi 2 ensimmäistä vaunua.

Makuuvaunumatkustusta pohti markkinointipäällikkö Jyrki Teeriaho