Siirry sisältöön

SALAOJA- JA RÄJÄYTYSTYÖYRITYS MÄNTSÄLÄÄN

Esko Hirvonen on siirtänyt yrityksensä Salaojaurakointi Hilan Alastarolta Mäntsälän Nummisiin. Firman siirto tuli ajankohtaiseksi kun Esko Hirvosen omistukseen siirtyi mäntsäläläinen Rakennusliike Juha Jokinen Oy. Toimintojen keskittäminen yhdelle paikkakunnalle helpottaa yrittäjän työtä ja paikkakunnalla, jossa on yli 400 toimivaa tilaa tarvitaan myös salaojia. Räjäytystöitä voidaan tarjota vaikkapa omakotitalon louhintatöiden yhteydessä.

Salaojien rakentamisesta Esko Hirvosella on 14 vuoden kokemus. Hirvonen ajaa ojat juuri oikeaan syvyyteen lasertekniikan avulla. Laser hälyttää virheestä heti. Sadalla metrillä toleranssi on lasertekniikan ansiosta korkeintaan yksi millimetri, kertoo Hirvonen.

Salaojien rakentamiseen tarvitaan kahdesta kolmeen henkilöä. Myös tilan isäntä voi osallistua halutessaan töihin. Santasilmien teko luonnistuu yleensä tilanomistajilta helposti, sanoo Esko Hirvonen. Hänen yrityksensä laatii tarvittaessa myös salaojasuunnittelun. Kartoille merkitään valtaoja, kokoojaoja, apukokoojaojat sekä imuojat.

Vuojoen kartanon sisätilojen räjäytys oli haastava työ

Esko Hirvonen on saanut juuri päätökseen Eurajoella sijaitsevan Vuojoen kartanon sisätilojen räjäytystyöt. Tämä urakka oli Hirvoselle räjäytystöistä kertyneen kokemuksen kannalta uran vaativin, mutta samalla myös haasteellisin. – Välillä työskenneltiin todella vaikeissa olosuhteissa. Kun kysymyksessä on arvokas, historiallinen vuonna 1836 rakennettu kartano, täytyy räjäytysten sujua juuri suunnitellun mukaan. Kaikki kohteet kuvattiin Museoviraston toimesta ennen ja jälkeen räjäytysten. – Siinä työssä oppi paljon ja kokemuksia voi aina soveltaa.

Kiire ei sovi räjäytystyömaalle

- Räjäytystyöt kannattaa valmistella aina huolella. Onnettomuudet räjäytystyömailla ovat johtuneet usein liiallisesta kiireestä. Jos panostusreikiä ei poraa riittävän taajaan, saattaa räjäytys käyttäytyä täysin arvaamattomasti. Siksi kiire ei sovi räjäytystyömaalle, painottaa Hirvonen.

Mäntsälässä on lukuisia kartanoita, mutta niiden kellareihin ei Salaoja Hila ole heti laskeutumassa. Omakotitalojen perustukset ja räjäytykset louhintapaikalla kiinnostavat yrittäjää. - Mäntsälässä rakennetaan paljon ja osassa rakennuspaikkoja tarvitaan varmasti myös räjäytyksiä. Siihen meillä on osaaminen. Nyt on vain firman markkinointi ja nimen tunnetuksi tekeminen tärkeää. Seinien vieressä ja sisätiloissa olevat kohteet kyllä kiinnostat , sanoo Hirvonen.

Esko Hirvosen toinen yritys Rakennusliike Juha Jokinen Oy:n leipälaji on omakotitalojen anturalaudoitukset ja valut sekä tukimuurien ja väestönsuojien laudoittaminen sekä niiden valutyöt.

Lisätietoja: Yrittäjä Esko Hirvonen, 0400-875114 tai 0400-699192


E-mail: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

www.rakentajanabc.com/jokinen/