HAAMUOSTAJAT TYYTYVÄISIÄ PALVELUUN - ASIAKKAAN KOHTAAMISESSA JOSKUS ONGELMIA

Parempaan palveluun projekti loppusuoralla

HAAMUOSTAJAT TYYTYVÄISIÄ PALVELUUN, MUTTA ASIAKKAAN KOHTAAMISESSA ONGELMIA

Mäntsälän Yrityskehityksen Parempaan palveluun projektin haamuostojen tulokset esiteltiin torstai iltana projektiin osallistuneille kauppiaille ja heidän henkilökunnalleen. Yhteenvedon tehnyt MYK:n markkinointipäällikkö Jyrki Teeriaho kertoo palvelun olevan Mäntsälässä pääosin hyvää ja joissakin liikkeissä päästiin jopa upeisiin suorituksiin. Mäntsäläläisessä palvelussa on asiallisuutta, osaamista, luottamusta ja henkilökohtaista tuntemista. Mäntsäläläisiä yrityksiä haamuostajat luonnehtivat miellyttäviksi, kohteliaiksi, rehellisiksi ja huomioonottaviksi.

Tulo myymälään usein ongelma

Asiakkaan huomioiminen liikkeeseen saavuttaessa on ongelmallisin tilanne. Asiakas luonnollisesti odottaa, että hänet huomataan. Usein pieni nyökkäys tai tervehdys riittää. Viidentoista minuutin odottelua on jo huonoa palvelua, kertoo Teeriaho. Asiakkaaseen tulee myös keskittyä. Kännykkään vastaaminen kesken myyntitilannetta tai jos myyjä hoitaa samanaikaisesti jotakin muuta asiaa ärsyttää. Myyntitilanteen loppuun vieminen on tärkeää.

Huomioita haamuilta tuli myös liikkeiden siisteydestä, myyjien vaatetuksesta ja yrityksen osoitteista sekä myös liikkeiden äänimaailmasta. Tavaroiden ryhmittely oli myös tarkastelussa. Myyjiltä toivottiin yhtenäistä vaatetusta ja olipa muutama yritys vaikea löytääkin. Ilmoituksiin kannattaa laittaa ainakin osoite tai ajo-ohje.

Erittäin hyvään tulokseen Mäntsälässä ylti kolme yritystä, kaksi yritystä sai hyvän arvosanan ja parannettavaa oli kolmella. Onnetonta tai huonoa palvelua ei saatu missään. Yleisesti ottaen palvelu ja myyntitapahtuma onnistuu, mutta myyntitilanteeseen pääsemisessä on parannettavaa muutamissa yrityksissä.

Tulosten esittelyn jälkeen Parempaan palveluun Mäntsälässä projektinvetäjä Seppo Huovila selvitti reilun tunnin ajan myyntitapahtuman kulkua aktiiviselle mäntsäläläisille liike-elämän edustajille.