Mäntsälä on ykkönen elinkeinotoiminnan kehittämisessä

Taloustutkimus Oy:n Kuntien Imago VIP-2005 tutkimuksessa Mäntsälä menestyi KUUMA kunnista parhaiten elinkeinopolitiikassa. Mäntsälä sai KUUMA kunnista parhaat tulokset elinkeinotoiminnan kehittämisessä ja liikenteellisessä sijainnissa. Kuntien yleisarvosanoissa Mäntsälä on keskivertoa, saaden tulokseksi 7,5. Edelle menivät Nurmijärvi tuloksella 7.96 ja Tuusula tuloksella 7.92. Mäntsälästä jälkeen jäivät Kerava (7,46) ja Järvenpää (7,22). Pornaisten tulosta ei tutkimuksessa ole mukana. Mäntsälä ylsi myös vertailuryhmän keskiarvon yläpuolelle (vertailukuntina Lohja, Porvoo, Lahti, Kirkkonummi ja Riihimäki).

Kunnan kehittämisaktiivisuutta kiitetään

Kerava, Järvenpää ja Tuusula ovat Mäntsälää ja Nurmijärveä tunnetumpia KUUMA kuntia. Yleisarvosana Mäntsälän kohdalla on pysynyt edellisvuosien tasolla. Kunnan kehittämisaktiivisuutta kiitetään ja selvästi imagoa kohottavia arviota Mäntsälä saa kuntakeskuksen kaupallisista palveluista ja kunnallisista palveluista. Mäntsälän heikoimpina ominaisuuksina pidetään kuntayhteistyön tuloksellisuutta, teknologiatoimintaa ja vapaa-ajan viettomahdollisuuksia sekä kunnallistaloutta.

Taloustutkimus teki tutkimuksen puhelininformoituna Internet-kyselynä. Tutkimukseen vastasi yhteensä 1134 kuntien koskevaan päätöksentekoon osallistuvaa päättäjää syys-lokakuussa 2005.