OIKORATA MERKITTÄVIN UUDISTUS JUNALIIKENTEESSÄ VUOSIKYMMENIIN

JUNAYHTEYDET ITÄ-SUOMEEN NOPEUTUVAT SYYSKUUSSA

Junamatkat nopeutuvat, junavuorojen määrä kasvaa ja yhteydet paranevat, kun Keravan ja Lahden välinen oikorata otetaan käyttöön 3. syyskuuta. Eniten nopeutuvat yhteydet Itä-Suomen ja pääkaupunkiseudun välillä. Myös Venäjän-junat nopeutuvat. Uusina asemina rataverkkoon liittyvät Mäntsälä ja Haarajoki.

Kyseessä on merkittävin uudistus Suomen junaliikenteessä vuosikymmeniin, sillä syksyyn mennessä saadaan liikenteeseen myös kaikki VR:n viime vuosien aikana hankkima uusi junakalusto.

Junavuorojen määrä kasvaa kaukoliikenteessä noin viisi prosenttia. Eri puolille maata tulee uusia nopeita Pendolino- ja InterCity-vuoroja varsinkin aamun ja iltapäivän parhaisiin lähtöaikoihin. Samalla vähenee sinisten pikajunien määrä. Yhteydet Helsinki-Vantaan lentokentälle paranevat kaikilta reiteiltä.

Lähes kaikkien junien lähtö- ja saapumisajat muuttuvat 3. syyskuuta. Uudet aikataulut löytyvät 3. toukokuuta alkaen matkahausta VR:n Internet-sivuilta.


Oikorata säästää matka-aikaa Itä-Suomeen noin puolituntia

Junamatkat Kuopiosta, Mikkelistä ja Joensuusta Helsinkiin nopeutuvat 25-60 minuuttia. Matkat Lappeenrannasta, Kouvolasta ja Lahdesta Helsinkiin nopeutuvat 20-30 minuuttia. Savonlinnan ja Helsingin väliset junayhteydet nopeutuvat 30-45 minuuttia.

Nopeimmillaan matka Kouvolasta Helsinkiin kestää tunnin ja 23 minuuttia, Lappeenrannasta 2 tuntia ja 9 minuuttia, Joensuusta 4 tuntia ja 17 minuuttia, Mikkelistä 2 tuntia ja 23 minuuttia ja Kuopiosta 3 tuntia 52 minuuttia.

Oikorata säästää matka-aikaa noin puoli tuntia. Oikoradan lisäksi nopeutukset tekee mahdolliseksi uusi junakalusto. Lisäksi suurin sallittu nopeus Tikkurilan ja Keravan välillä nousee 200 kilometriin tunnissa. Nopeudet nousevat myös muutamilla osuuksilla Savon-radalla, Karjalan radalla sekä Tampereen ja Pieksämäen välillä.

Tikkurilasta tulee vaihtoasema myös niille matkustajille, jotka käyttävät nopeita junia itä-länsi-suunnan matkoilla.

Kaikki uusi kalusto käytössä

VR:llä on ensi syksynä käytössään kaikki viime vuosina tilattu junakalusto, mm. 18 Pendolino-junaa, 92 kaksikerroksista InterCity-vaunua,
20 kaksikerroksista makuuvaunua, 15 kaksikerroksista autovaunua ja 16 kiskobussia. Henkilöliikenteen kalustoinvestointeihin on käytetty 2000-luvulla yhteensä lähes 530 miljoonaa euroa.

Uuden kaluston myötä matkustusmukavuus ja junien palvelutaso ovat parantuneet. Junat ovat ilmastoituja ja hiljaisia, ja niissä on esimerkiksi sähköpistokkeita kannettaville tietokoneille. Junissa on monipuoliset palvelut eri asiakasryhmille, mm. perheille ja liikuntarajoitteisille. Erityisesti lapsiperheiden matkustusmukavuus paranee InterCity-vaunuissa tehtävien muutostöiden ansiosta.

Muutoksia Venäjän-liikenteessä

Venäjän-junat nopeutuvat 25-40 minuuttia. Eniten nopeutuu Helsingistä Pietariin ajava Sibelius-juna, jonka matka-aika on syksyllä 5 tuntia 9 minuuttia (nykyisin 5 tuntia 48 minuuttia).

Pietariin kulkevat Sibelius- ja Repin-junat siirtyvät käyttämään Suomen- asemaa syyskuussa. Nykyisin junat ajavat Pietarissa Laatokan asemalle. Muutos nopeuttaa Pietarin junien matka-aikoja yhdessä oikoradan vaikutuksen kanssa.

Sibelius-junan kalusto uusitaan 15. kesäkuuta. Nykyisin käytössä olevat siniset vaunut korvataan yksikerroksisilla InterCity-vaunuilla.