Siirry sisältöön

Yritysalue markkinoinnissa juna ja kasvukäytävä keskeisiä sanomia

KASVUKÄYTÄVÄ JA JUNA KESKEISIÄ SANOMIA

Mäntsälä on mukana Kuuma kuntien oikoratamarkkinoinnissa. Meneillään on kolmivuotisen projektin vilkkain vuosi ja myös viimeinen toimintavuosi. Oikoratamarkkinoinnin perussuunnitelma laadittiin aikanaan Mäntsälän Yrityskehityksessä, mutta käytännön toteutuksen suorittaa Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy Forum.

Oikoratamarkkinoinnissa mukana olevat kunnat ovat toteuttaneet kolme Helsingin Sanomien välissä jaettua Kuumaa kasvua lehteä, joissa Keski-Uuttamaata on esitelty ennen kaikkea yrityspaikkakuntana. Lehti on jaettu Helsingin talousalueella niissä postinumeroalueilla, joiden talouksien tulotaso on keskitasoa korkeampi. Nyt on tekeillä neljäs Kuumaa kasvua lehti, joka ilmestyy elokuun lopulla. Oikoradan avautuminen näkyy teemalehdessä vahvasti.

Yhteistyö VR Osakeyhtiön kanssa on ollut hyvää. Toukokuussa VR:n lähiliikennejunissa oli KUUMAA KASVUA julisteita 300 lähijunassa. Talouselämä lehdessä julkaistiin toukokuussa myös yritysalue liite. Aiemmin samanmoinen on jaettu Kauppalehti Option välissä. Taloussanomissa on ollut Mäntsälän, Keravan, Järvenpään, Nurmijärven, Tuusulan ja Pornaisten ilmoituspalkkisarja ja se jatkuu vielä syksyllä 2006. Syksylle on suunnitteilla radiomainoskampanjat ja mukaan otetaan muutama erikoislehti.

Toimittajille on järjestetty kolme lehdistötilaisuutta, joista viimeisin pidettiin Mäntsälän kunnantalolla 9. päivänä toukokuuta.

Ulkomainontaan ei saatu haluttua näkyvyyttä

Oikoratamarkkinoinnin tavoitteena oli saada moottoritien varrelta näkyviä mainospaikkoja, mutta tässä ei onnistuttu. Vaikeutena on ollut taulujen luvanvaraisuus. Uusia mainostauluja ei ole onnistuttu pystyttämään ja olemassa olevilla mainostauluilla on hyvät ennakkovaraukset ja toki myös hintaakin. Järvenpään Kyrölään saatiin mainosaikaiseksi, mutta paikkana se ei ollut paras mahdollinen.

Mäntsälällä oma radiomainoskampanja

Mäntsälän Yrityskehitys – MYK aloitti marraskuussa myös oman radiomainoskampanjan, jota jatkettiin maalis- ja huhtikuussa tänä vuonna. Radiomainos kertoo pariskunnasta, joka etsii kodilleen ja yritystoiminnalleen oikeaa paikkakuntaa. Vastauksena on tietenkin Mäntsälä! Radioääninä ovat tunnetut näyttelijät Maria Kuusiluoma ja Turkka Mastomäki.

Kauppalehdessä on kevään aikana ollut myös Linnalan ja Kapulin yritysalueiden mainoksia ja Taloussanomissa muutama MYK:n oma mainos. Logistiikkamessuille osallistuttiin oikoratamarkkinoinnin puitteissa ja sitä tuettiin Kuljetuslehden erikoisnumeron ilmoituksilla ja toimituksellisella aineistolla.

Mäntsälän kunnan ja ja MYK:n tekemässä markkinoinnissa on viestinnän onnistuminen tärkeää. Siksi lehdistöinformaation hoitaminen huolella ja täsmällisesti on yksi toiminnan perusedellytyksistä. Kuntakokoonsa nähden Mäntsälä on saanut viestejään hyvin lehdistössä läpi.