Mäntsälän ja Pukkilan liityntäliput käyttöön 3.9.

Uudet Mäntsälän ja Pukkilan kuntalaisille tarkoitetut liityntäliput otetaan käyttöön 3. syyskuuta, kun oikorata avataan liikenteelle. Liput ovat aikuisten henkilökohtaisia 30 päivän junalippuja, joihin voi ostaa YTV-, HKL- tai Vantaa-liitynnän.

30 päivän lippujen hinnat:

Mäntsälä–Helsinki YTV-liitynnällä 224,30 euroa

Mäntsälä–Helsinki HKL-liitynnällä 185,90 euroa

Mäntsälä–Tikkurila Vantaa-liitynnällä 168,20 euroa

Mäntsäläläisten lippuun voi liittää myös bussiliitynnän Mäntsälässä. Liitynnän hinta on 30 euroa.

Ensimmäinen henkilökohtainen liityntälippu hankitaan VR:n lipunmyynneistä. Lippuun liitettävää henkilökorttia varten mukana on oltava yksi passikuva ja kuntatodistus. Kuntatodistuksia saa Mäntsälän ja Pukkilan kunnanvirastosta.

Jatkossa lipun voi ostaa joko VR:n lipunmyynnistä tai VR:n Suorakausipalveluna, jolloin lippu postitetaan asiakkaalle kotiin ja lipun hinta veloitetaan suoraan asiakkaan tililtä. Yhdentoista yhtäjaksoisesti ostetun suoraveloituslipun jälkeen yksi seuraava 30 päivän lippu on edullisempi, koska silloin veloitetaan vain lipun liityntäosuus. Suoraveloitussopimuksen voi solmia VR:n lipunmyynneissä.

Liityntälippujen sopijaosapuolet ovat VR Osakeyhtiö, Mäntsälän ja Pukkilan kunnat ja YTV. Liityntälippujen sopimukset ja hinnat ovat kuntakohtaisia.

Junamatkustajat voivat ostaa Helsingin ja Mäntsälän välille myös kaikkia VR:n vyöhykelippuja. Mäntsälä kuuluu vyöhykehinnoittelussa E-vyöhykkeeseen. Vyöhykelipulla saa matkustaa vapaasti vyöhykkeen sisällä. Esimerkiksi viiden vyöhykkeen lipulla voi matkustaa Mäntsälästä Siuntioon.

Oikoradan uusi asema Haarajoki kuuluu D-vyöhykkeeseen. Haarajokelaisilla on 3. syyskuuta alkaen mahdollisuus ostaa Järvenpääläisille tarkoitettu liityntälippu, johon voi ostaa HKL-liitynnän.

Oikoradalla kulkevan lähiliikenteen junan tunnus on Z. Junat ovat pääsääntöisesti matalalattiaisia ilmastoituja kaupunkijunia, joiden enimmäisnopeus on 160 kilometriä tunnissa.

LISÄTIETOJA: Mäntsälän kunta, Jani Lammela, (019) 689 0462 tai 040 3145 462