Siirry sisältöön

OIKORATA-AVAJAISIIN ODOTETAAN TUHANSIA VIERAITA

Ratafestarit Mäntsälässä 1.9.2006

OIKORATA-AVAJAISIIN ODOTETAAN TUHANSIA VIERAITA

Mäntsälän oikorata-avajaisten järjestelyistä vastaava työryhmä odottaa Ratafestareihin Mäntsälään jopa yli 3000 vierasta. Päivän ohjelma alkaa VIP vieraille esitettävästä Notkeat kiskot -show'sta. Varsinaiset Ratafestarit aloitetaan Mäntsälässä kello 14.40 ja viimeinen Ratafestarijuna Helsinkiin lähtee Mäntsälän asemalta 21.18. Ohjelma on tehty Mäntsälä näköiseksi ja henkiseksi. Festarijuniin mäntsäläläiset nousevat joukolla. Ilmaislippujen suosio ennustaa myös runsasta osanottoa. Tapahtumapaikalla pääsee kätevimmin nonstop-bussilla, jalan tai pyöräillen.

Oikoradan avajaisia juhlitaan Mäntsälässä ensi perjantaina 1.9.2006. VIP-vieraita kyydittävä Pendolino pysähtyy Mäntsälän tuliterälle asemalle kello 13.43 Laiturialueella vieraiden nähtävissä ovat Mäntsälän ammattiopiston floristiopiskelijoiden loppukoetyöt. Esillä on tusinan verran näyttäviä tilataideteoksia.

Vip-vieraat näkevät kutsuvierasteltassa Mäntsälä -aiheisen vauhdikkaan Notkeat kiskot shown. Kymmenminuuttisessa esityksessä tanssivat Mäntsälä Unitedin keppijumpparyhmä ja Mäntsälän Voimistelijoiden kilparyhmäläisiä. Maljapuheen 500 kutsuvieraalle pitää Mäntsälän kunnanvaltuuston puheenjohtaja Jarmo Keskinen.

Ratahallintokeskuksen VIP-vieraiden aikana asemalla liikkuminen on rajattua. Laiturialueelle pääsy on estetty. Pendolino jatkaa Mäntsälästä Lahteen kello 14.28 ja Ratafestarit käynnistyvät täydellä tohinalla kello 14.40.

Ratafestareiden alkuohjelma on suunnattu lapsille. Heti kolmen jälkeen esiintyy Kenguruduo ja Ohkolan sirkuskoulu. Bellet Areenalla on Mäntsälän valtuuston valmistama poliittinen satiiri. Iltapäivä on hyvin Mäntsälä-aiheinen. Katsojille esitetään Mäntsälälle tyyppisiä lajeja: moottoriurheilua, taitolajeja (judoa) ja voimistelua sekä teatteria. Ohjelman suorittajia on Mäntsälän teatterista, Mäntsälän voimistelijoista, Jukatasta ja Mäntsälä Unitedista. Mäntsälän Työterveyshuolto tuo lavalla Keppisupermiehet, jotka näyttävät miten pysyä vetreässä kunnossa ja millä työelämässä jaksaa.

Kunnanvaltuuston puheenjohtaja Jarmo Keskinen tuo musiikkitervehdyksen noin kello 17.40 ja kunnanjohtaja Esko Kairesalo kipuaa lavalla Krisse Salmisen kanssa kello 18.05. Tapahtuman juontajina toimivat koko päivän näyttelijä Janne Virtanen ja stand up -koomikko Krisse Salminen.

Illalla mäntsäläläisiä viihdyttävät Jimi Pääkallo ja Anne Mattila. Alkuillasta esiintyvät Pauli Hanhiniemi ja Tommi Laine.

Nonstop-bussilla asemalle

Rautatieasemalle liikennöi linja-autoasemalta nonstop-bussi. Rautatieasemalle ei autolla tapahtumapäivänä pääse. Mäntsälän moottorikerho ohjaa liikennettä ja lähimmät parkkipaikat ovat Hepolan koululla, Puirojantien varressa ja Riihenmäentiellä. Osa autoista ohjataan myös Riihenmäen kentälle ja Anttilaan tennishallin luo. Kätevä tapa on jättää auto myös Seurojentalon kentälle, josta pääsee nonstop-bussilla rautatieasemalle. Asemalla on myös runsaasti polkupyöräpaikkoja.

Festarijunalla Lahteen ja Keravalle

Mäntsälässä on jaettu lähes 1500 ilmaislippua Mäntsälän ja Lahden välillä liikennöiviin festarijuniin. Ensimmäinen juna Mäntsälästä Lahteen lähtee kello 16.25 ja junat lähtevät tunnin välein aina 20.25 saakka. Keravalle lähtee festarijuna kello 19.23. Mäntsälän asemalla on myös paljon ulkopaikkakuntalaisia. Helsingistä saapuva festarijuna seisahtuu Mäntsälään peräti puoleksitoista tunniksi ja jatkaa matkaa Lahteen 16.25. Myös lahtelaisia ja keravalaisia nähdään Mäntsälässä varmasti.

Juhla-alueella tarjoilun hoitaa Mäntsälän Jäätiikerit. Kahvia ja virvokkeita saa ostaa Jäätiikereiden kahvilasta. Olutta tai muuta alkoholia ei tarjoilla. Mäntsälän kunnalla on oma puolitoistatuntia kestävä kutsuvierastilaisuus kello 17 alkaen. Tapahtumapaikkana on pääteltan viereen pystytettävä Mäntsälä–teltta.

Pääteltassa on esillä valokuvaaja Pentti Johanssonin luontokuvia Mäntsälästä.