MAAKUNTIEN JA KUNTIEN MARKKINOINTITAPAHTUMA HELSINGIN RAUTATIEASEMALLA 4-5.9.2006

Helsingin rautatieasemalla juhlistetaan oikoradan avaamista ja radan varren seudut sekä kunnat esittäytyvät postihallissa ja asemalaiturilla. Oikorata tuo radan varren nähtävyydet ja mahdollisuudet entistä ”lähemmäksi” pääkaupunkiseutua.

Kunnat, maakunnat ja Nopeat Itäradat -neuvottelukunta järjestävät yhdessä markkinointitapahtuman Helsingin rautatieasemalla 4.-5.9.2006. Oikorata on vuosisadan merkittävin ratahanke Suomessa, ja sen vaikutukset ulottuvat pääkaupunkiseudun ulkopuolelle pitkälle Etelä- ja Itä-Suomeen, jonne matka-aika vähenee huomattavasti. Tapahtuman tarkoituksena on tuoda pääkaupunkiseudun asukkaiden ja yritysten tietoisuuteen kaikki ne elämykset, mahdollisuudet ja palvelut, joita radan varren seudut tarjoavat entistä lyhyemmän ajan päässä pääkaupunkiseudusta.

Markkinointitapahtuma käynnistyy 4.9.2006 klo 7.00 asemalaiturilla ja Postihallissa. Postihallin näyttelyssä radanvarren seutukuntien edustajat esittelevät seutujaan ja vastaavat kysymyksiin. Näyttely on nähtävillä jo Ratahallintokeskuksen oikoratajuhlallisuuksien aikaan 1.9.2006. Asema-laiturin esiintymislavalla esittäytyvät taiteilijat eri maakunnista. Maanantain ja tiistain voi aloittaa nauttimalla jousikvartetin sävelistä klo 7.00-9.00 mistä musiikkitarjonta jatkuu kitaran- ja hanurin-soitolla aina puoleenpäivään asti. Rohkeampaa menoa tarjoavat iltapäivisin Halvatun papat ja taikuri Markku Purho klo 12.00-17.30. Molempina päivinä klo 13.00 katseet kerää ainutlaatuinen käärmeshow.

Mukana tapahtuman valmisteluissa ovat olleet Keski-Uusimaa, Etelä-Karjala, Pohjois-Karjala, Etelä-Savo, Pohjois-Savo, Kainuu, Kymenlaakso, Lahden seutu ja Nopeat Itäradat neuvottelukunta. Radan varren kaupungeista mukana ovat olleet edustajat Mäntsälästä, Lahdesta, Kouvolasta, Lappeenrannasta, Imatralta, Joensuusta, Mikkelistä, Kuopiosta ja Iisalmesta. Tapahtuma toteutetaan yhteistyössä VR:n kanssa. Mäntsälän edustajina ovat Mäntsälän Yrityskehitys Oy:n markkinointipäällikkö Jyrki Teeriaho ja yrittäjä Marjut Jokinen Kartanomatkoista.

Markkinointitapahtumasta järjestetään lehdistötilaisuus Helsingin rautatieasemalla VR:n kokouskeskuksessa maanantaina 4.9. klo 13.00.

Lisätietoja: Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy, Ari Forsberg, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., p. 040 581 7223 ja Nopeat Itäradat, Päivi Hippeläinen, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., p. 040 520 7408

Mäntsälän Yrityskehitys Oy, Jyrki Teeriaho, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., p. 050-3819204.