KOKO PERHEEN LÄSKIKAPINA-PÄIVÄ MÄNTSÄLÄSSÄ

Kevään puhutuin juttu, Läskikapina, huipentuu ensi viikonloppuna Mäntsälässä järjestettävään tempauspäivään. Mäntsälän monitoimitalolla on luvassa vauhdikasta talvipäivän ohjelmaa koko perheelle. Helsingin Sanomien ja Mäntsälän kunnan yhteinen tapahtuma on maksuton ja kaikille avoin!

LÄSKIKAPINA-PÄIVÄÄ vietetään Mäntsälän monitoimitalolla, osoitteessa Urheilutie 4, sunnuntaina 4. maaliskuuta kello 12-17. Päivän antia pääsee vielä illaksi sulattelemaan Läskikapina-tansseissa Mäntsälän Seurojentalolla
kello 17-20.

Monitoimitalo ympäristöineen muuttuu iltapäivän ajaksi vilkkaaksi tapahtumakentäksi, jossa on tarjolla sekä järjestettyä liikunnallista ohjelmaa että mahdollisuus kokeilla itsekin eri lajeja. Sisätiloissa on luvassa myös muuta mukavaa ajanvietettä, mm. näyttelijä Ulla Tapanisen lavashow. Päivän liikunnallisena tähtenä on nyrkkeilijä Eva Wahlström.

Päivän asiaohjelmassa on luvassa tuhtia tietoa mm. liikunnan ja ravinnon merkityksestä terveydelle. Asiantuntijapaneelissa on mukana mm. Kansanterveyslaitoksen pääjohtaja Pekka Puska. Paneelikeskustelun vetää Helsingin Sanomien toimittaja Anna-Stina Nykänen.

Päiväntuoretta tietoa suomalaisten omista terveyskäsityksistä esittelee Helsingin Sanomien politiikan toimituksen esimies Antti Kokkonen, joka julkistaa helmikuussa tehdyn HS-Gallupin tulokset. Tuloksista selviää mm. mitä mieltä suomalaiset ovat elämäntapojen mukaan määräytyvistä terveysmaksuista.

Paikallisuus on Mäntsälässä vahvasti esillä: saamme kuulla lehdestä tuttujen laihduttajien kokemuksista, ja myös paikalliset seurat ja yhdistykset saavat tilaisuuden esitellä toimintaansa.

Helsingin Sanomat käynnisti loppiaisena koko kevään jatkuvan kirjoitussarjan, jossa kerrotaan ylipainon aiheuttamista terveysriskeistä meillä ja maailmassa. Lehdessä on viikoittain juttuja liikalihavuuden syistä ja seurauksista, painon hallinnasta ja ylipäänsä terveellisistä elämäntavoista.

Läskikapinaan voi itsekin osallistua. Internetin HS.fi-sivuilta voit tulostaa itsellesi kortin, jota täyttämällä voit seurata omaa edistymistäsi kevään ajan. Arvontakortin 27. huhtikuuta mennessä palauttaneet osallistuvat hienojen palkintojen arvontaan.