Simpauttaja vastassa Ukko-Pekkaa lauantaina Mäntsälässä

Komea museojuna saapuu höyryveturi Ukko-Pekan vetämänä Mäntsälän asemalle lauantaina kello 9.54. Ukko-Pekka pysähtyy Mäntsälään puoleksi tunniksi ja jatkaa matkaa Lahden kautta Heinolaan kello 10.22. Ukko-Pekkaa voivat mäntsäläläiset ihailla raiteella yksi. Junaan on liitetty nostalgisten päivävaunujen lisäksi entisajan ravintola- ja salonkivaunu.

Ukko-Pekkaa Mäntsälässä on vastassa Simpauttaja eli Öljymäen kesäteatteri Ohkolasta esittää museojunan matkustajille otteita kesän uutuusnäytelmästään Simpauttaja. Simpauttaja on teatterin 50-vuotisjuhlanäytelmä, jota esitetään heinäkuussa Mäntsälän Ohkolassa. Heikki Turusen kirjoittaman näytelmän on ohjannut Markku Hyvönen. Suomalaisten hyvien tunteman Simpauttajan toivotaan ilahduttavan museojunan matkustajia ja kertovan kuntamme aktiivisesta teatteriharrastuksesta.

Laiturilla on myös pieni infopiste, jota emännöi museoamanuenssi Sirkku Mäkelä Mäntsälän kunnasta ja isännöi markkinointipäällikkö Jyrki Teeriaho Mäntsälän Yrityskehityksestä.

Ukko-Pekoilla vedettiin nopeita pikajunia

Ensimmäinen Ukko-Pekka valmistui 1937 ja viimeinen 1957. Yhteensä Lokomolta Tampereelta toimitettiin 22 Ukko-Pekkaa. Mäntsälässä pysähtyvä Ukko-Pekka on toinen ajokuntoinen veturi sarjassaan. Sen valmistumisvuosi on 1948. Pituutta Ukko-Pekalla on peräti 22,25 metriä, painoa 155 tonnia. Hiiliä mahtuu veturiin 9 tonnia ja vesitilaakin on 27 m3. Ukko-Pekat olivat aikansa raskaita höyryvetureita, joilla vedettiin nopeita pikajunia. Viimeiset Ukko-Pekat poistuivat liikenteestä 1970-luvun puolivälissä.

Paluu matkallaan Heinolasta ja Lahdesta Ukko-Pekka pysähtyy vielä hetkeksi Mäntsälään
kello 18.06 ja jatkaa Helsinkiin 18.16.

Ukko-Pekkaan voi ostaa lippuja myös junasta konduktööri Jonne Seppäseltä. Istuinpaikkaa ei kuitenkaan voida taata. Matkalippujen ennakkomyynti on ollut hyvä.

Lisätietoja: www.topparoikka.net

www.ohkolannuorisoseura.fi