Sadat mäntsäläläiset ihastelivat Ukko-Pekkaa

Höyryveturi Ukko-Pekka innosti mäntsäläläiset rautatieasemalle lauantaina vastaanottamaan museojunaa, joka saapui täydellisesti aikataulun mukaan Mäntsälään kello 9.54 ja jatkoi Lahden kautta Heinolaan 10.22. Mäntsäläläisiä nousi myös junan kyytiin nostalgiselle museojunamatkalle.. Juna palasi illalla vielä Mäntsälään reilusti etuajassa ja lähti Helsinkiin kello 18.16. Molemmat saapumiset ja lähdöt kiinnostivat satoja mäntsäläläisiä. Junan täsmällisyys sai kiitosta. – Taitaa olla kuivia puita Ukko-Pekalla, arvelivat vanhemmat paikkakuntalaiset.

Eniten yleisöä kiinnosti itse veturi, jonka sarjanumero on 1009. Se on toinen käyttökunnossa oleva Ukko-Pekka. Myös museovaunujen läpi sai yleisö kävellä. Taideyhdistyksen alastomat näyttely sai ansaittua huomiota kun Riitta Tomperi, Outi Turtiainen ja Raili Korhonen kävelivät junavaunut läpi pukeutuneina pahvisiin mainoskyltteihin. Paikalla oli myös Öljymäen kesäteatterin Simpauttaja.

Tuh-tuh sanoi juna

Parasta vierailussa oli varmaankin äänimaailma. Ukko-Pekan lähtiessä kohti Lahtea ja illalla Helsinkiin kuului veturista voimakas tuh-tuh –ääni, joka sai monen katsojan iloiseksi. Muistiin palasivat lapsuuden junamatkat tai vanhat Suomi-filmit.

MYK/JT