Junaliikenne palautuu normaaliksi oikoradalla

Liikenteenohjauksen varajärjestelmä on saatu kuntoon, ja junaliikenne oikoradalla palautuu vähitellen normaaliksi. Aamupäivän aikana on kuitenkin odotettavissa vielä 15 -20 minuutin myöhästymisiä.

Tietoliikennekaapelin vaurioituminen on aiheuttanut tänä aamuna häiriöitä oikoradan junaliikenteessä, ja Lahden kautta kulkevat kaukojunat on ajettu oikoradan sijasta Riihimäen kautta.

Häiriö on vaikuttanut yhdeksään henkilöjunaan. Neljä lähijunavuoroa on peruttu, ja viisi kaukojunaa ajettu oikoradan sijasta Riihimäen kautta. Näille kaukojunille häiriö aiheutti myöhästymisiä keskimäärin 45 minuuttia. Lisäksi on peruttu yksi tavarajuna.

Vesakkoleikkuri vaurioitti tietoliikennekaapeleita kello 2 aamuyöllä Lahden ja Uudenkylän välisellä rataosalla. Tästä johtuen liikenteenohjausjärjestelmä on ollut osittain pois käytöstä ja junaliikennettä on jouduttu hoitamaan käsiohjauksella.

Lähde: VR

Lisätietoja:Liikennepäällikkö Mauno Haapala, VR Osakeyhtiö, puh. 040 8620 525.VR:n viestintähenkilöstön yhteystiedot löydät osoitteesta http://www.vr-konserni.fi/index/VRtiedottaa/Yhteystiedot.html. Tämä viesti on lähetetty automaattisen järjestelmän kautta. Osoitelähde: VR-Yhtymä Oy/Viestintä.