Siirry sisältöön

MÄNTSÄLÄN LUKIO ALOITTI UUSISSA TILOISSA

Mäntsälän uusi lukio otti vastaan ensimmäiset opiskelijansa tiistaina 14.8.2007. Komea punatiilinen rakennus kohoaa Mäntsälän paloaseman takana ja rakennus myötäilee muodoltaan ohikulkevaa Liedontietä.

Opiskelijat astuvat sisään valoisaan aulaan –piazzalle. Täällä tapahtuu myös ruokailu. Valo lankeaa pehmeästi kattoikkunoista. Piazzan tunnelmaa luo luonnonkivialue, joka on Mäntsälän punaista graniittia eli migmatiittia.

Koulun sisäilmettä korostaa 16 metrin korkeuteen ulottuva puupintainen elementti, joka korostaa mahongin sävyjä.

Mäntsälän lukion opetustilat ovat ajanmukaiset. Kalustuksessa on huomioitu ergonomia. Opiskelijat ovat saaneet käyttöönsä muun muassa ilmajousitettuja tuoleja. Liikuntasaliin (528m2) saa tarvittaessa myös nousevan näyttämön.

Rakenteissa on pyritty vähäpäästöisiin materiaaleihin ja lukioon on asennettu tehokas ilmastointi. Hyvä ja raikas ilma edistää opiskelua.

- Ensimmäisten päivien kokemukset ovat olleet hyvin myönteisiä, kertoo rehtori Teuvo Mäkinen. Opiskelijat ja opettajat ovat olleet innoissaan näistä toimivista väljistä tiloista. Haikeutta vanhoihin tiloihin en ole lainkaan havainnut. Tosin ensimmäisen kouluviikon helteet ovat hiukan piinanneet, koska sisäilman jäähdytysjärjestelmään eivät taloudelliset rahkeemme riittäneet. Opettajat ovat erityisen tyytyväisiä uusiin työtiloihinsa ja työvälineisiinsä, vaikka pikkupuutteiden korjaamista ja säätämistä luonnollisesti näin aluksi onkin. Oman lisänsä suureen muutoksen tuo se, että siirryimme uusiin tiloihin muuttaessamme 75 minuutin mittaisiin oppitunteihin perinteisten 45 minuutin mittaisten sijasta.

Mäntsälän lukion rakennuskustannukset varusteineen tulevat olemaan noin 8 miljoonaa euroa, mikä merkitsee kustannusarviossa pysymistä. Lukion entisten tilojen kunnostus Ehnroosin yläasteen käyttöön on aloitettu.

Lisätietoja: Rehtori Teuvo Mäkinen, p. 019 6890300,

E-mail. teuvo.makinen(at)mantsala.fi