Mäntsälä mukana SOK:n logistiikkakeskus kilpailussa

SOK tytäryhtiö Inex Partners on harkitsemassa Vantaan Hakkilassa toimivan logistiikkakeskuksen siirtoa, koska nykyinen keskus on käymässä ahtaaksi. SOK on lähestynyt lukuisia Etelä-Suomen kuntia tiedustellen 30-50 hehtaarin tonttia rakennukselle, jonka kokonaispinta-alaksi muodostuu noin 100 000 m2 – 120 000 m2. Edellytyksenä ovat myös hyvät kulkuyhteydet.

Mäntsälällä on Kapulissa yhteensä 95 hehtaaria

SOK:n kirje on saapunut myös Mäntsälään. Mäntsälä tulee tarjoamaan SOK:n Inex Partnerille Kapuli Pohjoista, jossa on riittävästi maata ja alue on erinomaisten kulkuyhteyksien varrella. Jättimäistä logistiikkakeskusta rakentava Tokmanni Oy:hän valitsi paikan muun muassa nopean yhteyden takia. Kapulin risteyksestä kestää rekalla vain 90 sekuntia moottoritielle.

Mäntsälän kunnan kaavoitustyö on edennyt kolmessa vaiheessa. Kapuli ykkönen myytiin kokonaisuudessaan Tokmannille. Kapuli Läntinen saa lainvoiman tämän syksyn aikana ja alueella on 11 erillistä tonttia, joiden koot ovat 4600 neliöstä 9900 neliöön. Kapulin Läntisen tonttien yhteenlaskettu pinta-ala on 6,3 hehtaaria. Kokonaisuudessaan kolmen eri kaavavaiheen maat käsittävät 95 hehtaarin alueen.

SOK:lle tarjottavan Kapuli Pohjoisen kaavatyö alkaa syksyllä. Inex Partnersin toiveisiin ehditään vastata hyvin, koska sijoittuminen on ajankohtaista noin viiden vuoden kuluttua. Kaavoitusta helpottaa myös kun asiakas on jo ennakkoon tiedossa.

Lisätietoja: Mäntsälän Yrityskehitys Oy, toimitusjohtaja Pekka Tikka, p. 050 3819213

tai pekka.tikka(at)mantsalanyrityskehitys.fi