Siirry sisältöön

Oikorata täyttää vuoden

Kerava - Mäntsälä - Lahti oikorata täyttää syyskuun alussa vuoden. Oikoradan ansiosta Mäntsälästä tuli radanvarsipaikkakunta. Myös yhteydet Itä-Suomesta pääkaupunkiseudulle nopeutuivat ja junavuorojen määrää voitiin lisätä. Junamatkustus koko maassa on kasvanut tänä vuonna voimakkaammin kuin koskaan aiemmin. VR on kuljettanut ennätysmäärän asiakkaita.

Oikoradan avajaisia juhlittiin näyttävästi Mäntsälässä perjantaina 1.9.2006. Avajaistapahtumaan osallistui tuhansia mäntsäläläisiä. Ensimmäinen aikataulunmukainen juna liikennöi Mäntsälään 3.9.2006.

Tällä hetkellä Z-juna liikennöin tunnin välein. Vuoroja lisättiin tuntuvasti tämän vuoden elokuun 12. päivä. Syynä vuorotarjonnan lisäämiseen oli ennakoitua suurempi junien käyttäjämäärä, mikä on yllättänyt VR:n positiivisesti. Mäntsälän kunnan, MYK:n, VR:n ja VTT:n tekemä käyttäjätutkimus vuodelta 2005 tosin ennakoi jo nykyisiä matkustajamääriä.

Ensimmäinen juna Mäntsälästä arkiaamuisin lähtee Helsinkiin kello 6.04 ja viimeinen juna saapuu Helsingistä Mäntsälään kello 23.18 jatkaen edelleen Lahteen. Mäntsälässä on arkipäivisin 36 junavuoroa, lauantaisin 35 ja sunnuntaisin 34.