Mäntsälässä siirrytty henkilöautoista ja busseista junaan

VR tyytyväinen Z-junan matkustajamääriin

Junamatkustus on kasvanut tammi-elokuussa yli 13 prosenttia. Kasvu on VR:n historian suurinta ja johtuu pitkälti 3.9.2006 käyttöön otetusta oikoradasta. Juna on selvä markkinavoittaja vuonna 2006 ja 2007. Kasvu selittyy nopeutuneilla matka-ajoilla. Joensuun ja Mikkelin osalta matka-ajat ovat lyhentyneet 40 minuuttia, Kuopion kohdalla 50 minuuttia ja matka Kajaaniin kestää peräti 75 minuuttia vähemmän kuin ennen oikorataa. Matkustajamääriä ovat kiitettävästi myös nostaneet uudet rautatieasemat Mäntsälässä ja Haarajoella. Lahden matkustajamäärät ovat vuodessa kaksinkertaistuneet.

Oikoradan lisääntynyt vuorotarjonta vaikuttanut asunnon hankintaan

VR tuoreen tutkimuksen mukaan oikorata on vaikuttanut merkittävästi asunnon hankintapäätökseen. Mäntsälän ja Haarajoen vastaajista 50 prosenttia ilmoitti oikoradan lisääntyneen junatarjonnan vaikuttaneen asuinalueen valintaan. Lahdessa vastaava luku on 25 prosenttia.

Mäntsälässä siirrytty henkilöautoista ja busseista junaan

Mäntsälän asemalta nousevista junamatkustajista on siirtynyt peräti 60 prosenttia henkilöautosta junaan. Linja-autosta junaan siirtyneitä on yli 55 prosenttia. Noin 10 prosenttia Etelä-Mäntsälässä asuvaa on vaihtanut Järvenpään junan Haarajoelta lähtevään Z-junaan.

VR:n Taloustutkimuksella teettämässään Z-junatutkimuksessa todetaan matkustajien kaipaavaan ennen kaikkea lisää junavuoroja. Myös myöhäisempiä junavuoroja, vaunukaluston lisäämistä ja halvempia hintoja on toivelistoilla. Vuorotarjonta lisääntyi merkittävästi 12. elokuuta. Mäntsälässä pysähtyy 36 junaa arkisin ja sunnuntaisin 34. Seuraavaan aikataulukirjaan, joka tulee voimaan tammikuussa, eivät henkilöliikennejohtaja Antti Jaatinen ja myyntipalvelupäällikkö Teppo Sotavalta lisävuoroja luvanneet, mutta kesäkuun 2008 aikataulukirjaan voi jo muutoksia tulla. Junatarjonnan määrä riippuu suuresti Liikenneministeriön ostoista, totesi Sotavalta. Mäntsälän aseman lipunmyyntipalvelut eivät hetkeen parane. Kun VR uusii jo käyttöiältään vanhat Junamaatit, harkitaan Mäntsälän aseman lipunmyynti uudelleen.

Julkinen liikenne vähentää päästöjä – henkilöautolla ajetaan edelleen huolestuttavan paljon

Kaikista suomalaisten tekemistä matkoista ajetaan henkilöautolla 85 prosenttia. Suosituin julkinen liikennemuoto on linja-auto. Busseja käytetään 6 prosenttia kaikista matkasuoritteista. Junaliikenne on kuronut selvän etumatkan lentoliikenteeseen. Junaa käyttää 5 prosenttia matkustajista ja muita liikkumisen muotoja kaksi prosenttia ihmistä.

Kuvateksti: Uusi Z-junatutkimus kertoo mäntsäläläisten siirtyneen Z-junaan henkilöautoista ja busseista.
Lähde VR 6.9.2007.