Siirry sisältöön

LIIKENNEMINISTERI ANU VEHVILÄINEN TOKMANNI KONSERNIN LOGISTIIKKA- JA HALLINTOKESKUKSEN HARJANNOSTAJAISISSA

Tokmanni konsernin Mäntsälään Kapulin alueelle sijoittuvan Suomen suurimman yhdellä kerralla rakennettavan logistiikkakeskuksen harjannostajaisia vietettiin 5.10.2007. Harjannostajaisissa juhlapuheen esitti liikenneministeri Anu Vehviläinen.

Rakennettavasta logistiikka- ja hallintokeskuksesta tulee valmistuessaan suurin Suomessa yhdellä kerralla rakennettu logistiikkakiinteistö. Rakennuksen pinta-alaksi tulee ensimmäisessä rakennusvaiheessa n. 74 400 m2, josta toimistotilojen/pääkonttorin osuus on n. 6 200 m2 ja loppuosa 68 200 m2 on logistiikkatilaa. I-vaiheen tontin pinta-ala on noin 143 300 m2 (14,3 ha.)

Samalle alueelle voidaan toteuttaa lisäksi II-vaiheen rakentamisena pohjapinta-alaltaan 38 000 m2:n lisäosuus, joka voidaan kytkeä kiinni I-vaiheeseen. Ensimmäisen rakennusvaiheen rakentaminen ja suunnittelu toteutetaan siten, että mahdollinen II-vaiheen rakentaminen ja sen tarpeen huomioidaan niin, että II-vaiheen toteuttaminen on mahdollista nopeallakin aikataululla.

Mäntsälän logistiikkakeskuksen kvr-rakentajana ja pääurakoitsijana toimii Palmberg konserniin kuuluva Oka Oy. Hankkeen pääsuunnittelijana on Nova Group -konserniin kuuluva VG-Group Oy. Rakennuttajana toimii Tokmanni konsernin tytäryhtiö Mäntsälän Logistiikkakeskus Oy.

Logistiikkakeskus ja pääkonttori valmistuvat vaiheittain kevään 2008 aikana siten, että ensimmäinen osa luovutetaan käyttäjälle helmi-maaliskuussa 2008 Tokmanni konsernin käyttöön. Samalla yhtiön nykyiset logistiikkakeskukset Hyvinkäällä (noin 16 000 m2), Kajaanissa (noin 7 000 m2), Kuusankoskella (noin 4 000 m2) ja Tampereella sekä Pirkkalassa (yhteensä noin 10 000 m2) keskitetään Mäntsälään. Lisäksi samassa yhteydessä kaikki pääkonttoritoiminnot siirtyvät Mäntsälään.

Uusi logistiikkakeskus siihen liittyvine hallintotoimintoineen tulee työllistämään alkuvaiheessa noin 250–300 työntekijää.

”Lähtötilanteemme on ollut seitsemällä eri paikkakunnalla sijainneet kahdeksan erillistä varastoyksikköä, joista osa on ollut kooltaan pieniä. Ne ovat palvelleet aikanaan kutakin Tokmanni konsernin ostamaa alueellista halpakaupan ketjua. Olemme jo lopettaneet näistä Joensuun ja Oulun varastot ja keskittäneet niiden toiminnot tilapäisesti Hyvinkään sekä Tampereen ja Pirkkalan logistiikkakeskuksiimme. Kokonaisvaltaisten logistiikkahyötyjen saavuttamiseksi kasvava yrityksemme tarvitsee yhden keskusvaraston, josta tavaravirrat tulevat ja lähtevät ja joka sijaitsee maantieteellisesti logistiikkapalveluiden kannalta optimaalisessa paikassa. Kokoluokkamme muillakin vähittäiskaupan yrityksillä on vain yksi keskusvarasto. Uuden logistiikkakeskuksemme valmistuessa tulemme mahdollisesti ulkoistamaan riipputekstiilien käsittelyn ja kuljetuksen jollekin alan johtavista toimijoista, kuten muutkin vähittäiskaupan ketjut ovat tehneet. Tämäkin osaltaan lisää tehokkuuttamme logistisesti,” toteaa Tokmanni konsernin konsernijohtaja Kyösti Kakkonen.

LISÄTIEDOT:

konsernijohtaja Kyösti Kakkonen, Tokmanni konserni, puh 020 728 6022, www.tokmanni-konserni.fi