Vireuksessa juhlitaan pian avajaisia

Vireuksen uusissa tiloissa asennetaan täyttä päätä uusia kuntosalilaitteita. Yrittäjä Heli Kallio on ylpeä HUR Smartzone laitteista, joita valoisaan tilaan tulee kolmetoista. Kaikki laitteet toimivat sirukortilla ja niissä on kosketusnäyttö. Asiakkaan tullessa Vireuksen kuntosalille ensimmäisen kerran hänelle laaditaan henkilökohtainen kuntosuunnitelma.

-Uusi teknologia helpottaa aloitusta huomattavasti. Laitteet näyttävät kuva-animaatioita tehtävästä liikkeestä ja ohjaaja voi kirjata henkilökohtaisia ohjeita ja muistutuksia, jotka näkyvät laitteen kosketusnäytöllä. Laite laskee tehdyt toistot ja antaa merkkiäänen, kun sarja on tehty. Kaikki harjoitukset tallentuvat tietokoneelle, mikä helpottaa fysioterapeutin työtä ohjelmia laadittaessa. Aloituspainot voivat olla jopa nollilla, mikä ei ole mahdollista perinteisessä kuntosalissa. Tämä on tärkeää varsinkin jatkokuntoutuspotilaille. Fysioterapian kuntoutusta voidaan jatkaa siirtymällä kevyesti kuntosaliharjoitteluun, kertoo Heli Kallio.

Laitteissa on myös paineilmavastus ja vastus mukailee ihmisen omaa voimantuottoa. Syketasot saadaan myös helpommin kohdilleen kuin tavallisilla laitteilla. Suositeltava syketaso on 60 -70 prosenttia maksimaalisesta syketasosta normaaleilla kuntosalikävijöillä. Fysioterapiasta tulevien kuntosalikäyttäjien syketason nostaminen ei heti alkuun ole itseisarvo, täsmentää Kallio.

Vireuksen uusi sali on avoinna kaikille kuntosaliasiakkaille avainkortilla joka päivä kello 5.00 – 22.00. Kolmellatoista laitteella voi tehdä peräti 26 erilaista liikettä. Kuntosalikierroksen jälkeen voi piipahtaa suihkussa.

Vireuksen kuntosali on 165 neliön suuruinen, ja sinne tulee myös fysioterapia ja työhyvinvointipalveluja. Myös yrityksen nykyinen fysioterapian toimipiste Isonniityntielle pidetään edelleen avoinna liikuntaryhmien käyttöä varten.

Uuden salin avajaisia vietetään avointen ovien merkeissä maanantaina 3. päivänä joulukuuta kello 12 – 18. Päivän aikana on esitellään lyhyitä kiertoharjoitteluja ja rohkeimmat voivat kokeilla avajaispäivänä edullisesti Tanita kehonkoostumusvaakaa. Sali on osoitteessa Keskustie 4 ja käynti on Färjärinraitin puolelta.