Erilaisuuden riemu ja riesa toi Juustoportille Hyvä työnantaja -palkinnon

Yrityksessä tulee vallita valtava luottamus. Juustoportin menestys perustuu luottamukseen, kertoi johtaja Pasi Hakomäki mäntsäläläisille yrittäjille tiistai-iltana kun Mäntsälän Yrityskehityksen työhyvinvointiprojektin päättäjäisseminaaria vietettiin kunnantalolla.

Juustoportti sai valtakunnallisen Hyvä työnantaja -palkinnon tänä vuonna yhdessä Karkkilan kaupungin kanssa. Juustoportti keskittyi työhyvinvointiprojektissaan ymmärryksen lisäämiseen toisista ihmistä. Työhön osallistuivat kaikki juustoporttilaiset eli noin 120 ihmistä. Lähtökohta oli kunnioittaminen ja erilaisuuden ymmärtäminen.

Työ aloitettiin henkilökunnan haastatteluilla. Ihmiset kertoivat työtovereilleen, millainen minä olen ihmisenä ja miten toivoisin minulle viestittävän. Työn kautta valmistui jokaiselle oma profiilikuvaus.

– Käytännössä tämä vaihe toi paljon iloa Juustoportin maailmaan. Jokaisen oma luovuus tuli upeasti esille ja käytännön työtilanteet saatiin ankkuroitua arkeemme. Käytännössä kävimme siis läpi erilaisuuden riemua ja riesaa, täsmentää Hakomäki.

- Työssä haettiin maaliamme, eli mihin yrityksemme on menossa, edes vähän kirkkaammaksi ja uskon siinä onnistuneemme. Yrityksemme on suuressa kasvuvaiheessa ja organisaatiomme tulee pystyä vastaamaan isoihin haasteisiin. Epämukavaa muutosaikaakin tulee sietää, jotta kehitymme. Työhyvinvointiprojektimme toi varmuutta toimintaamme. Kun näin valtavaan projektiin lähdetään, tulee yrityksessä olla ehdottomasti olla perusasiat kunnossa ja minkäänlaista pelonilmapiiriä ei saa vallita, muuten ei onnistuta, painottaa Pasi Hakomäki.

Juustoportti toimii Jalasjärvellä ja yhtiön toinen myymälä avattiin huhtikuussa Mäntsälän pohjoiseen moottoritieliittymään. Juustoportilla on myös 25 erillistä Juustokellari -myymälää suurissa päivittäistavarakaupoissa. Hakomäki kertoi Mäntsälään sijoittumisen sujuneen helposti ja vaivattomasti.

- Juustoportti on otettu Mäntsälässä hyvin vastaan. Sijoittumalla Mäntsälään halutaan pohjanmaalaiselle yritykselle tunnettavuutta Itä-Suomeen johtavan ”kalakukko- ja lörtsytien” varrelta, hehkutteli Hakomäki leikkisästi.