Kerava-Lahti-oikoradan avajaistapahtuma sai kansainvälistä tunnustusta 30.11.2007 16:30 - Raideliikenne

Syksyllä 2006 toteutettu Kerava-Lahti-oikoradan avajaistapahtuma eli Oikoratafestarit on saanut kansainvälisen tunnustuspalkinnon. Tapahtuma voitti EIBTM-palkinnon sarjassa "Paras tuotelanseeraus".

EIBTM on maailman johtava näyttely- ja tapaamisareena konferenssien, tapahtumien, liikematkojen sekä kokousten alalla. Vuosittain jaettavien EIBTM Awards -palkintojen tarkoituksena on tunnustaa ja tukea maailmanlaajuisesti innovatiivisia tapahtumia.

EIBTM Awards käsitti tänä vuonna kaikkiaan kuusi kategoriaa, ja palkinnon tärkeimpiä arviointikriteereitä olivat innovatiivisuus sekä ammattitaito tapahtumien ja markkinoinnin alalla. Voittajat valitsi kansainvälinen yhdeksänjäseninen tuomaristo. Tänä vuonna EIBTM Awards -palkintolautakunta oli saanut arvioitavakseen ennätysmäärän eli yli sata palkintoehdokasta. Palkinnot jaettiin EIBTM-tapahtumassa Barcelonassa 28.11.

Kerava-Lahti-oikoradan avajaiset pidettiin 1.9.2006 festivaalitapahtumana kaikilla oikoradan asemilla eli Keravalla, Järvenpään Haarajoella, Mäntsälässä ja Lahdessa. Festivaaliohjelmaa oli tarjolla kaiken ikäisille. Yleisöllä oli myös mahdollisuus päästä matkustamaan festarijunilla oikoradalla ennen varsinaisen liikenteen alkamista.

Oikoratafestareiden tuottamisesta vastasi Tapahtumantekijät Oy ja toimeksiantaja oli Ratahallintokeskus. Järjestelyissä olivat vahvasti mukana myös VR sekä oikoratapaikkakunnat.

Lähde: Matkalehti