Siirry sisältöön

MYK selvittää miten työ löytäisi tekijänsä

Yritykset tuskailevat työvoimapulan kanssa ja samaan aikaan moniin työpaikkoihin on valtavasti hakijoita. Myös monet yksin yrittäjät toivoisivat lisää töitä eli vapaata kapasiteettia on. Mäntsälän Yrityskehitys on ottanut härkää sarvista ja urakoi nyt selvityksen työvoiman kohtaamisesta Mäntsälässä.

Projektipäällikkö Teuvo Mäkelä on ollut yhteydessä jo moneen pieneen yritykseen, selvittäen työtilannetta ja yrityksen kasvumahdollisuuksia. Yritysten osaaminen ja mahdolliset koulutustarpeet täsmentyvät keskusteluissa ja yrittäjille osoitetussa sähköpostikyselyssä.

Yritysten lisäksi aihetta selvitetään kotitalouksissa.

Meneillään olevasta kotitalouskyselystä MYK saa erinomaista tausta-aineistoa ja sen työssäkäyntikysely selvittää niin sanottua piilotyövoimareserviä paikkakunnallamme. Monet mäntsäläläiset olisivat riemumielin siirtymässä kotikuntaansa töihin jos vain työpaikka olisi saatavilla. MYK:ssä on myös havaittu etteivät paikkakuntalaiset tunne Mäntsälän yrityksiä ja kainona toiveena olisikin, että yritykset nostaisivat profiilejaan. – Tunnettujen yritysten on paljon helpompi saada osaavaa työvoimaa kuin tuntemattomien, painottaa Teuvo Mäkelä.

- Projektissa tehdään luonnollisesti paljonkin yhteistyötä työvoimaviranomaisten kanssa ja olemme yhteydessä lisäksi työvoimanvuokrausyrityksiin. Selvitämme ulkomaisenkin työvoiman käyttömahdollisuuksia Mäntsälässä, toteaa Mäkelä.

Mäntsälän Yrityskehitys on saanut hankkeelleen ESR-rahoituksen. Selvitys valmistuu huhtikuussa 2008.

Lisätietoja:

projektipäällikkö Teuvo Mäkelä, p. 044-5211675

ja

toimitusjohtaja Pekka Tikka, p. 040-3819213

E-mail: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.