Siirry sisältöön

Heikki Martikaisen toimistorakennus Mäntsälän Portissa harjassa

Torstaina maistui hernekeitto ja olut Mäntsälän Portissa kun Heikki, ”Hessu” Martikaisen toimisto- ja liikerakennuksessa vietettiin harjannostajaisia. Rakennukseen sijoittuu Carrier-konserniin kuuluva Suomen Kylmätalo, joka aloittaa toimintansa uusissa ajanmukaisissa tiloissa jo heinäkuun alusta. Suomen Kylmätalon yksikönjohtaja Asko Koskinen kertoi henkilökunnan muuttavan uuteen toimitilaan mielellään. Kauimmaiset työntekijät tulevat Asikkalasta ja Espoosta.

Heikki Martikaisen omistama rakennus on poikkeuksellinen kohde Mäntsälässä. Isoja toimistorakennuksia ei Tokmannia lukuun ottamatta ole Mäntsälässä vuosiin toteutettu. Uuteen tilaan sijoittuu kolmisenkymmentä toimisto- ja suunnitteluyksiköihin kuuluvaa työntekijää. Päivittäin tiloissa asioi asennusihmisiä samanmoinen määrä.

Martikaisen rakennushanke on edennyt vauhdilla ja onnellisten tähtien alla. Hanke alkoi Martikaisen osalta 2. päivä toukokuuta, tonttikaupat tehtiin Mäntsälän kunnan kanssa 26. kesäkuuta 2007 ja rakennusluvat ympäristölautakunnasta saatiin 16. elokuuta 2007. Rakentaminen alkoikin vauhdilla ja rakennus on edennyt aikataulun mukaan. Arkkitehtinä on toiminut Erkki Karjalainen ja urakoinnin hoitanut rakennusliike V. Mättölä. Toimisto- ja varastonrakennuksen yhteispinta-ala on 1824 neliötä.