Siirry sisältöön

Mäntsälän muuttamista kuvaava tutkimus

Tutkimuksesta ilmeni, että suurin syy Mäntsälään muuttamiseen on edullisemmat asumiskustannukset ja rauhallisempi asuinympäristö. Mäntsälän sisällä muuttaneiden suurimmat syyt olivat parempi asunto ja perhekoon muuttuminen. Pois muuttaneiden merkittävimpiä syitä olivat Mäntsälän puutteelliset vapaa-ajan harrastusmahdollisuudet, työpaikka ja palvelujen taso.

Mäntsälän kunnassa on tapahtumassa demografinen muutos, kunnan alueelle muuttaa nuorempaa, korkeammin koulutettua ja varakkaampaa väestöä. Tämä näkyy myös Mäntsälään muuttaneiden asuntorakenteesta, suurin osa muutti omakotitaloon. Mäntsälän kunnan alueelta pois muuttaneista suurin osa muutti kerrostaloihin ja he edustivat tuloiltaan keskiluokkaa. Mäntsälän kunnasta on siis tulossa yhä enemmän varakkaiden asukkaiden asuinkunta.

Mäntsälän muuttamista kuvaavan tutkimuksen aineisto kerättiin Mäntsälän kunnan toimeksiannosta 25.2. – 31.3.2008. Vastaajatalouksien osoitteet saatiin Mäntsälän kunnan muuttorekisteristä. Vuonna 2007 Mäntsälästä muutti pois 524 taloutta. Mäntsälän kunnan rajojen sisällä toiseen osoitteeseen muutti 721 taloutta ja Mäntsälään muutti 544 taloutta. Tutkimuslomake lähetettiin kaikkiin edellä mainittuihin 1787 talouteen.

Tutkimuksen toteuttivat Laurea - ammattikorkeakoulun lehtori Kari Halme ja opiskelijat Jani Pyökkilehto, Reea Renvall, Janiina Ruokola ja Ari Savolainen.

Lisätietoja tutkimuksesta antaa: Lehtori, Kari Halme, Puh. 0468567760, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. ja Toimitusjohtaja Pekka Tikka, p. 050 3819213, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.