Siirry sisältöön

Päällystystöitä touko-kesäkuussa moottoritiellä välillä Järvenpää-Levanto

Valtatie 4:n pohjoiseen johtava ajorata Järvenpäästä Mäntsälän pohjoiseen eritasoliittymään saa uuden päällysteen ennen juhannusta.

Päällystystyöt alkoivat toukokuun alussa ja ovat edenneet jo lähelle Mäntsälän eteläistä eritasoliittymää. Töitä tehdään maanantaista torstaihin klo 5.00–15.00 ja perjantaisin klo 5.00–14.00.

Myös Lahdesta Helsinkiin johtavan ajoradan päällyste korjataan Levannolta Järvenpäähän ns. remixer -menetelmällä. Tämän osan kunnostus aloitettiin viime viikolla ja on edennyt Mäntsälän eteläpuolelle ja valmistuu myös ennen juhannusta. Päivittäinen työaika maanantaista torstaihin on klo 13.00-24.00; perjantaisin ei työskennellä.

Asfaltointityön aikana liikenneturvallisuuteen kiinnitetään erityistä huomiota. Liikennettä ei tarvitse pysäyttää, sillä yksi kaista on jatkuvasti käytettävissä. Päällystettävässä kohteessa nopeusrajoitus on päivisin 50 km tunnissa ja öisin ja viikonloppuisin 80 tai 100 km tunnissa. Tienkäyttäjiltä toivotaan malttia. Valmiiksi päällystetyllä osalla nopeusrajoitus on 100 km tunnissa ja ajoratamerkintöjen jälkeen 120 km tunnissa.

Tiehallinto ja Tieyhtiö Nelostie Oy allekirjoittivat 19.3.1997 valtatie 4:n osuutta Järvenpää–Lahti koskevan 15 vuoden palvelusopimuksen moottoritietasoisesta tienpitopalvelusta. Sopimuksen mukaan Tieyhtiö Nelostie vastaa tien kunnossapidosta vuoden 2012 elokuuhun saakka.